Mucegaiul este duşmanul fiecărei case. Pe lângă aspectul neplăcut pe care îl dă finisajelor, se face responsabil de apariţia sau agravarea a numeroase afecţiuni, de la simple iritaţii şi până la rinite alergice, sinuzită fungică, probleme articulare şi musculare, tulburări neurocognitive, boli gastrointestinale şi renale…
Intenţia noastră nu este să facem o listă completă a afecţiunilor pe care le poţi dezvolta din cauza mucegaiului şi să te speriem cu ele, ci doar să te punem în temă că există soluţii eficiente de a preveni apariţia mucegaiului, nu doar de a-l îndepărta temporar.
Băile şi bucătăriile sunt în mod constant supuse umezelii şi, prin urmare, apariţiei mucegaiului. O serie de măsuri sunt utile, cum ar fi aerisirea şi ventilarea acestor spaţii, ştergerea suprafeţelor ude, utilizarea unui dezumidificator, dar nu şi suficiente. Pentru a preveni apariţia ciupercilor, trebuie să hidroizolezi pereţii şi pardoselile acestor încăperi.
Un produs optim de hidroizolare este Mapegum WPS de la Mapei, o membrană lichidă elastică, în formă de pastă, gata de utilizare, concepută special pentru suprafeţele de interior expuse la umiditate, care urmează să fie finisate cu plăci ceramice sau piatră naturală.
Membrana lichidă Mapegum WPS se aplică uşor şi pe multe tipuri de suprafeţe, cum ar fi gips- carton, tencuieli din gips sau pe bază de ciment, zidărie din BCA şi panouri din lemn stratificat, suprafeţe suport pe bază de ciment, lemn sau placaje ceramice şi din piatră naturală existente, dar care se tratează mai întâi cu amorsă de aderenţă.
Şi încă un sfat. Alege un chit de rosturi creat special pentru spaţiile care sunt în permanenţă umede, cum ar fi chitul îmbunătăţit Ultracolor Plus de la Mapei, care foloseşte tehnologia DropEffect, cu rol de hidrofobizare (respingere a apei) şi tehnologia BioBlock, care asigură rezistenţă împotriva mucegaiului.