Internetul poate fi dăunător educației sau sănătății psihice a copilului. Iată câteva metode, formulate de publicația Reader`s Digest, prin care îți poți proteja copilul de mesajele nepotrivite postate online.
Citește și: Cum îl poți ajuta pe copilul tău să aibă încredere în el
1. Învață despre rețelele de socializare
Află cum funcționează rețelele de socializare pe care le folosește copilul tău. Roagă-l să îți arate pagina lui de profil.
2. Vorbește cu copilul
Comunicarea cu cel mic poate preveni daunele morale cauzate de mesaje online. Întreabă-ți copilul ce activitate are pe Internet și de ce are acea activitate. Stabiliți împreună reguli și limite de folosire a mediului online.
3. Stabilește un program
Dă-i voie copilului să folosească Internetul pentru a vorbi cu prietenii sau pentru a se juca timp de câteva ore pe zi. După aceea, supraveghează-i activitatea la calculator și dă-i voie să folosească Internetul doar pentru curiozități legate de teme.
4. Documentează-te
Unul din cinci copii primesc mesaje sexuale online. Verifică istoricul browserului și vizitează site-urile pe care le-a accesat copilul. Folosește instrumente de securitate pentru protecție suplimentară.
5. Află cu cine vorbește copilul online
Asigură-te că cel mic cunoaște fiecare persoană cu care vorbește. Roagă-l să elimine din listă persoanele pe care nu le-a întâlnit personal.
Citește și: Cum să gestionezi custodia copiilor după divorț
6. Vorbește cu el despre protecția datelor personale
Spune-i copilului să nu posteze online numărul de telefon, adresa, fotografia sau numele celui mai bun prieten. În plus, spune-i să nu posteze date despre întâlniri cu prietenii.
7. Vorbește cu dirigintele
Cere-i dirigintelui să le explice elevilor despre siguranța pe Internet.