O cămaşă bine aleasă este dovada bunului gust şi a eleganţei. O piesă vestimentară care nu stă bine pe tine, mai ales în cazul cămăşii, poate fi semnul lipsei de stil. În cazul bărbaţilor, cămaşa ar trebui să reprezinte un atu, un obiect vestimentar care le trasează masculinitatea şi care cu siguranţă nu îl va lăsa neobservat.
Prima regulă de aur este să reuşeşti să îţi alegi cămaşa pe dimensiunile tale. Sunt câteva sfaturi pe care e bine să le ştii când mergi în căutarea unei cămăşi.
Dimensiunile
În primul rând, este important ca mânecile să pornească de la capătul umerilor pentru a fi potrivită. Dacă nu eşti sigur că ai probat mărimea potrivită, poţi face un test. Bagă-ţi cămaşa în pantaloni. Dacă este umflată deasupra curelei, cere o mărime mai mică. Pe urmă, este important să ai libertate de mişcare, aşadar cămaşa trebuie să fie cu 10-15 centrimetri mai largă decât circumferinţa corpului.
Culoarea
Culoarea clasică în materie de cămăşi este albul sau albastrul. Dar dacă totuşi te consideri un tip îndrăzneţ, ai o gamă largă de culori de unde poţi alege. Ţine cont de ocazia la care vrei să participi şi îţi va fi mai uşor să alegi o culoare. Cu toate acestea, fiecare bărbat ar trebui să aibă în dulap o cămaşa albă, clasică.
Cravată sau nu?
Există o regulă simplă când vine vorba de asortarea cravatei cu cămaşa. Dacă optezi pentru o cămaşă mată, ia-ţi o cravată sidefată sau cu model. Unele cămăşi care au guler înalt nu impun purtarea cravatei.
Fii atent la guler
O cămaşă care este pe mărimea ta, va avea un guler care nu te va strânge sau nu va fi prea larg. În principiu, se recomandă o distanţă de trei degete între guler şi gât. De asemenea, acesta trebuie să fie rigid.
Fii atent la calitate
Alege-ţi cămăşile din bumbac. Acestea permit pielii să respire şi dacă ai o zi lungă, nu va trebui să îţi faci griji în privinţa perspiraţiei. Cu atât mai mult, bumbacul arată mult mai bine pe corp decât materialul sintetic.