Ştii de clătitele acelea pufoase şi puţin mai groase ca dimensiune? Sunt clătitele pe care le vedem de obicei în filmele americane, savurate la micul dejun cu căpşuni, banane şi diferite toppinguri. Află că nu este greu deloc să faci un asemenea mic dejun şi cu aceste clătite chiar îi vei încânta pe cei dragi.
Ingrediente:
- Făină (400 de grame)
- Praf de copt
- Sare
- 3 ouă
- Lapte
Pentru topping:
- Unt
- Căpşuni
- Sirop
Mod de preparare:
Deşi ai un număr de ingrediente mai mare decât la clătitele clasice, clătitele americane pot fi preparate în mod diferit, depinde de cât de pufoase le doreşti. Primul pas este de a separa albuşurile de gălbenuşuri. Le pui în două boluri separate şi adaugi peste gălbenuşuri, laptele, făina şi praful de copt. Vei obţine un soi de aluat, nu tocmai subţire.
Apoi, mixează albuşurile cu un vârf de sare până se face spumă. Încorporează compoziţia gălbenuşului în spuma obţinută. Astfel, vei obţine un aluat cremos, de culoare gălbuie.
Prăjeşte câte o clătită pe rând, în tigaia unsă cu unt sau cu o linguriţă de ulei. Le poţi servi cu căpşuni tăiate deasupra şi un pic de unt. Sau poţi alterna gusturile şi adăuga sirop de brad sau coacăze, gem sau orice fel de fructe proaspete. Dacă nu ai încercat reteţeta până acum, trebuie s-o faci, ca să te convingi de ce sunt personajele din filme atât de încântate dimineaţa la micul dejun.
Pofta buna!