17.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialCum să amenajăm ţarcul pentru căţei

Cum să amenajăm ţarcul pentru căţei

Ţarcul pentru căţei este un loc special construit în curte, pentru a asigura căţelului nostru un spaţiu de care să se bucure în siguranţă, fără să deranjeze oaspeţii sau pe ceilalţi locuitori ai casei.

V-aţi săturat de papuci roşi, de uşi zgâriate sau de jucării ascunse prin tot felul de locuri, dar vă iubiţi atât de mult câinele încât nu puteţi renunţa la el. Nici nu trebuie, pentru că există o varietate de soluţii la aceste probleme. Una ar fi ţarcul pentru căţei, un spaţiu menit să înveţe câinele să înţeleagă sensul protecţiei pe care îl oferă un loc împrejmuit, dar care îi dă libertatea de a vedea ce se întâmplă în jurul lui, eliminând astfel anxietatea pe care o poate provoca un loc închis şi izolat şi care poate produce un comportament nedorit. Astfel, acesta va deveni în timp un loc de încredere, care va aduce linişte gospodăriei dumneavoastră. De asemenea, poate fi o soluţie inspirată atunci când adoptaţi un câine adult pe care încă nu-l cunoaşteţi foarte bine.

Ţarcul din curte este bine să fie făcut din materiale rezistente

Dacă vreţi să amenajaţi un ţarc pentru căţei în curtea casei, atunci trebuie să ţineţi cont de locul unde va fi amplasat, de suprafaţa alocată, de cât de înalt trebuie făcut şi de materialele din care va fi construit.

Amplasarea lui trebuie atent aleasă, în aşa fel încât să nu deranjeze vecinii. Apoi, acesta trebuie să fie ferit de umezeală sau de razele directe ale soarelui. Majoritatea câinilor suferă din cauza căldurii, pe timpul verii; de aceea, un loc care să asigure umbra ţarcului ar fi ideal.

Dacă spaţiul curţii vă permite, indicat ar fi să nu vă zgârciţi cu suprafaţa alocată ţarcului. Chiar dacă aveţi un pui, care acum pare să nu necesite prea mult spaţiu, gândiţi-vă că în câteva luni lucrurile nu vor mai sta la fel. O suprafaţă decentă a ţarcului va asigura un loc de joacă adecvat, un loc în care câinele îşi poate consuma energia în voie, fără să deranjeze pe nimeni.

Un alt aspect important este înălţimea ţarcului. Aceasta poate fi cuprinsă între 150 şi 170 de centimetri. În felul acesta ne vom asigura că nu vom lăsa posibilitatea câinelui să sară gardul după bunul său plac. Acesta poate fi realizat din lemn, metal, plastic sau din plasă metalică ori PVC.

Indiferent de materialul pe care îl veţi folosi, trebuie să luaţi în calcul faptul că ţarcul trebuie să fie rezistent la şocuri şi la intemperii, să fie bine ventilat şi aerisit, să asigure o bună luminozitate şi un spaţiu vizual adecvat. De asemenea, nu trebuie să lăsaţi colţuri ascuţite sau tăioase, care ar putea duce la rănirea căţelului. ­Gândiţi-vă că prietenul nostru canin va exploata spaţiul ţarcului la maximum.  

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă