Patronul firmei de prelucrare a laptelui Lactate Brădet din Argeş, Marius Badea, plănuiește să dezvolte un proiect în care să implice consumatorii, astfel încât compania „să urmărească cu prioritate maximă interesele cetățeanului român”, potrivit unui mesaj postat pe pagina de Facebook.
„Haideți să facem un brand al românilor, un produs românesc pentru noi, să știm cu adevărat ce mâncăm, să știm cu adevărat că produsul are un preț corect și o calitate deosebită, să fim siguri că putem să-l dăm copiilor noștri și nimeni să nu-l mai poată contesta. Vrem din toată inimă să împărțim cu dvs tot ce am realizat în acești 15 ani. Rog persoanele care au studii în domeniu să ne spună dacă se poate face, total transparent, ceea ce vă propun în rândurile de mai jos: Crearea unei companii la care să participe toți cetățenii care doresc, fiecare cu cât doresc. Eu personal vreau să mă implic cu voia dvs să realizăm cea mai mare fabrică de lactate a Produsului Românesc. Vrem să folosim experiența noastră pentru a realiza o companie care să urmărească cu prioritate maximă interesele cetățeanului român. Eu pun la dispoziție, toate activele firmei noastre cu bune și rele, dvs celor care ne-ați susținut necondiționat”, a scris Marius Badea.
Mai mult, el a spus că de-a lungul anilor, „România a fost sarăcită”. În aceste condiții, patronul firmei de lactate a îndemnat românii să contribuie la crearea unei „companii a românilor de care să fie mândru fiecare, de la mic la mare”.
„O companie românească care să investească în casa ei, o companie care să producă pentru comunitatea ei produse sigure și sănătoase”, a conchis el.
Săptămâna trecută, specialiștii Autorității Naționale Sanitar – Veterinare au identificat bacteria E.coli în mai multe produse lactate puse la vânzare în județele Argeș și Dolj. Astfel, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat că o cantitate de 25 de kilograme de brânză proaspătă de vacă, produsă de societatea Lactate Brădet din Curtea de Argeş, conţine bacteria E-coli.
Cu toate acestea, miercuri, directorul DSV Argeş a declarat că brânza de la Brădet nu are legătură cu moartea copiilor.
„N-au nicio relevanţă aceste produse care au fost făcute la fabrica respectivă cu moartea bebeluşilor. Această fabrică este o fabrică făcută cu fonduri europene, modernă, utilaje moderne şi pot să spun că este una dintre cele mai bune fabrici de la noi din judet. Tot laptele care intră în fermă este lapte pasteurizat care se face la 85 de grade, 90 de grad”, a spus Daniel Lupu, director DSVSA Argeş.