17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialCum poţi să produci combustibil din algele care au invadat plajele lumii

Cum poţi să produci combustibil din algele care au invadat plajele lumii

Combustibilul poate fi obţinut acum din alge verzi şi albastre, care produc etanol, ulei şi combustibil diesel. Asta au descoperit mai mulţi bioingineri din SUA, scrie Der Spiegel. Ei ar putea rezolva „problema” algelor care au împuţit litoralul românesc, dacă ne gândim că 5200 de tone de alge au fost adunate de pe plajele din Mamaia.

Problema energiei din întreaga lume este rezolvată acum în laborator. Biochimiştii americani lucrează de zor ca să transforme algele verzi şi albastre în ulei pentru motor. Aproape 3800 de litri de combustibil s-ar obţine anual dintr-un singur acru (0,4 hectare) de alge.

Primele probe de combustil au intrat deja în motoarele automobilelor, vapoarelor şi avioanelor. „Producţia comercială a uleiului brut din alge este cea mai la îndemână şi economică cale să înlocuim petrolul”, spune directorul unei firme de energie din SUA, care produce deja ulei brut din alge.

Antreprenorii din industria petrolieră susţin că uleiul din alge este o sursă naturală şi eficientă de energie, pentru că nu poluează aerul şi, totodată, creşte economia ţării.

În plus, oamenii de afaceri se gândesc serios să-şi facă crescătorii de alge. Ca să creasă repede, organismele au nevoie doar de lumina soarelui, apă din mare sau apă sărată, dioxid de carbon şi ceva îngrăşământ.

 

Cele mai citite

Giurgiu dă lovitura! Biletul de milioane al premiului la Loto, a fost jucat în oraș

Acesta este al doilea câştig la Joker de categoria I, obţinut în acest an Biletul norocos a fost jucat la o agenţie din Giurgiu. Marele...

Eclipsa parțială de Lună va fi vizibilă din România

O eclipsă parțială de Lună va avea loc în noaptea de marți spre miercuri, 17 spre 18 septembrie, conform anunțului făcut de reprezentanții Observatorului...

O sumă de peste de 20.000 de lei a fost furată dintr-o mașină implicată într-un accident mortal

O sumă de peste de 20.000 de lei a fost furată dintr-o mașină implicată în teribilul accident rutier din localitatea Bumbești Pițic, din județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă