5.9 C
București
sâmbătă, 21 decembrie 2024
AcasăSpecialCum montăm lavoarul în baie, pas cu pas

Cum montăm lavoarul în baie, pas cu pas

Piaţa actuală a materialelor folosite în cadrul unei reamenajări s-a dezvoltat atât de mult, încât oferta nu are cum să nu-l mulţumească şi pe cel mai pretenţios consumator.

Producătorii de toate calibrele concură la diversificarea fără precedent a materialelor, a mobilierului, a produselor de bricolaj, a corpurilor sanitare sau de iluminat. Oricine îşi doreşte modificarea înfăţişării locuinţei o poate face, în funcţie de bugetul de care dispune, achiziţionând materialele necesare dintr-un singur magazin de specialitate.

Într-o atare situaţie, diminuarea până la dispariţie a interesului pentru soluţiile individuale, creative, pare cât se poate de normală. Cu toate acestea însă, apelarea la procedeele care au la bază inventivitatea va garanta originalitatea imaginii finale a locuinţei.

Dacă alegeţi această cale în abordarea renovării sau amenajării propriului cămin, trebuie să aveţi în vedere două aspecte care sunt sunt strâns corelate: creativitatea şi bugetul. Dacă bugetul este responsabilitatea dumneavostră exclusivă, creativitatea o puteţi lăsa în seama specialiştilor.

Exemplul pe care îl prezentăm în continuare este elocvent pentru ce înseamnă corelarea fericită a celor două aspecte menţionate mai sus. Este vorba de o soluţie de montaj a lavoarului în baie.

În locul unei soluţii convenabile, comode (cum ar fi fost achiziţionarea unui corp de mobilier în care să fie montat lavoarul), la propunerea arhitectului, proprietarii au ales să-şi individualizeze baia chiar prin modul în care a fost montat lavoarul.

Cheltuielile de punere în practică a proiectului conceput de arhitect au fost substanţial mai ridicate decât cele care ar fi fost necesare pentru cumpărarea unui corp de mobilier. Cu toate acestea, proprietarii au considerat investiţia benefică pentru confortul şi imaginea sălii de baie.

Ideea care a generat proiectul a avut la bază nevoia de a crea confort în zona lavoarului, dar şi de o obţine un ansamblu care să se evidenţieze prin originalitate. Concret, cele două lavoare din sticlă au fost încorporate într-un blat dreptunghiular din granit. Pentru suportul blatului a fost construită o structură simplă din ţevi rectangulare din inox.

 

Etape de lucru:

Construirea blatului din granit

Blatul din granit a fost realizat pe comandă la o firmă de specialitate. Înainte de aceasta, s-a decis zona de amplasare şi, implicit, dimensiunile acestuia.

Construirea suportului din inox

Cu blatul aşezat pe un suport provizoriu au fost luate dimensiunile structurii-suport. Acesta a fost construit din ţeavă din inox. S-au folosit două dimensiuni diferite

Montajul lavoarelor

Montajul celor două lavoare din sticlă s-a făcut simplu, prin aşezarea lor în cele două orificii din blatul de granit. Acest lucru s-a datorat tăierii perfecte a blatului.

Realizarea instalaţiilor

Deoarece instalaţiile au rămas le vedere, au fost achiziţionate fitinguri şi conducte cromate, care să genereze o imagine unitară cu structura-suport din inox. Este de remarcat faptul că instalaţiile la vedere reprezintă o tendinţă modernă, realizându-se un contrast interesant între partea tehnică şi cea estetică (blatul de granit, lavoarele din sticlă).

Constantin Stefan
Constantin Stefan
Constantin Stefan
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă