21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialCum i-au dat liberalii branci lui Claudiu Teliceanu la sefia Directiei pentru...

Cum i-au dat liberalii branci lui Claudiu Teliceanu la sefia Directiei pentru Tineret

Agentia Nationala pentru Tineret a organizat, pe 18 august, concurs pentru ocuparea functiei de director la directiile judetene. Pentru Constanta s-au prezentat trei candidati: un democrat, un liberal si un independent. Directia de Tineret (asa cum a fost botezata fosta Agentie a taberelor scolare) a revenit, conform algoritmului, democratilor de la Constanta. Ca un facut, candidatul liberal, ale carui note nu l-au clasat in pozitia de castigator, a contestat rezultatul la proba orala si, dupa deliberare, a fost declarat invingator. Mai mult chiar, de la Bucuresti s-a si trimis ordinul de numire pe functie pentru noul si tanarul director. De tot ce s-a intamplat la concurs nu sunt straini liberalii, incepand din teritoriu si terminand cu seful Guvernului.

Listele oamenilor pe care PNL si PD ar fi trebuit sa-i numeasca la institutiile din teritoriu au fost elaborate chiar inainte de anuntarea rezultatului alegerilor generale. Postul de director al Directiei pentru Tineret Constanta revenea, conform intelegerii, Partidului Democrat. Emilia Ursein, membru al Biroului Permanent Judetean al PD, a participat la concursul organizat de Autoritatea Nationala pentru Tineret si a castigat dreptul de a ocupa functia. Peste noapte, folosindu-se de incalcari grosolane ale legii, liberalii si-au „plantat” omul pe locul care revenea democratilor. Dedesubturile au iesit la suprafata. Liberalii au mare interes pentru taberele scolare care, in unele cazuri, au devenit surse de venituri consistente de pe urma activitatii turistice cu… adulti.

Concurs cu peripetii

Ca sa poata departaja candidatii, mai-marii autoritatilor s-au gandit la o formula care sa evidentieze cunostintele participantilor la competitie: proba scrisa – test grila, proba orala si proiect managerial. Cei trei candidati de la Constanta, Emilia Ursein, Claudiu Teliceanu si Adam Ninulescu (sotul directoarei de la Directia Judeteana care trebuia inlocuita prin concurs), au participat la proba scrisa in urma careia unul dintre candidati a abandonat. Dupa oral si prezentarea proiectului managerial, situatia, asa cum a fost afisata la sediul ANT, la cel al Directiei Judetene, dar si pe site-ul agentiei, era in avantajul Emiliei Ursein, care a fost declarata „admisa” cu 8,40. Contracandidatul sau a reusit sa obtina doar 6,66. Ambele note au fost calculate gresit, fapt care l-a dezavantajat pe unul si l-a avantajat pe altul, dovada clara a incompetentei celor care au organizat concursul. Este necesara, insa, o precizare: conform metodologiei de concurs, la fiecare dintre probe nota minima trebuie sa fie 7, iar nota finala, cel putin 8. Conform acelorasi prevederi, se pot depune contestatii al caror rezultat se comunica dupa cinci zile lucratoare. Termenul a expirat marti, cand au fost afisate rezultatele contestatiilor.

Golanie politica

Nu poti decat sa te minunezi daca privesti de ce sunt in stare unii numai ca sa le fie bine. Contestatia formulata de Claudiu Teliceanu reclama proba orala a concursului, or, este cunoscut ca astfel de actiuni au ca obiect numai scrisul, unde concurentul este singur cu foaia lui. La oral, candidatul liberal a fost examinat de cei sapte membri ai comisiei si a semnat un proces-verbal in care se precizau subiectul si modul in care a raspuns candidatul. Se naste intrebarea fireasca: ce a judecat comisia de contestatii, in conditiile in care nici unul dintre membri nu a avut cum sa stie care au fost raspunsurile candidatului?! Pe nevazute si necunoscute, Teliceanu a primit nu numai nota de trecere, ci una care l-a situat inaintea contracandidatei sale. Membrii comisiei de contestatii au considerat ca Teliceanu merita sa primeasca in plus peste 4 puncte, atat la proba orala, cat si la proiectul managerial numai pentru ca trebuia sa fie director.

Interesul PNL: acoperirea ilegalitatilor

Emilia Ursein a declarat ca abia acum a inteles care a fost motivul pentru care a fost eliminata: acoperirea afacerilor care se deruleaza in taberele de la Eforie Nord si Costinesti. Cele doua tabere fac obiectul unor contracte de colaborare pe 30 de ani (treizeci!), pentru care contractorii platesc cate 500 de euro in fiecare dintre lunile de sezon. De fapt, taberele sunt o mina de aur pentru furnizorii de alimente si alti agenti economici care bantuie cu folos pe litoral. Documentele sunt semnate de un fost director interimar al taberelor si de contabilul-sef in exercitiu, Aneta Serban. Doamna si sotul sunt membri PNL, fini ai liberalului Aurel Butnaru si prieteni de-o viata cu prefectul Danut Culetu si senatorul Puiu Hasotti. In tabara de la Eforie Nord, fratele doamnei Serban face oficiile de gazda pentru turistii care, in nici un caz, nu sunt elevi, pot servi masa intr-un restaurant in care se gasesc si bauturi alcoolice. Semnatura doamnei Serban se afla si pe contractul, in valoare de aproape 40 miliarde lei vechi, incheiat cu „Terra Construct”, pentru reparatii la Tabara Eforie Sud. Contractul face obiectul unei anchete declansate de PNA, care nu s-a finalizat nici pana la aceasta data. Emilia Ursein a contestat la ANT legalitatea maririi notei la oral pentru Teliceanu si va formula plangere penala impotriva institutiei si a membrilor comisiei pentru rezolvarea contestatiilor. „Eu am invins cinstit intr-un joc murdar. Sunt o invingatoare”, a declarat Emilia Ursein.

Cele mai citite

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...
Ultima oră
Pe aceeași temă