Mâncarea distribuită în școli ar trebui să convingă copiii să adopte un stil de viață sănătos. Astfel, meniul ar trebui să fie bogat în legume și fructe și sărac în carbohidrați și grăsimi. Acest lucru se întâmplă însă doar în câteva țări din lume, arată un studiu realizat de compania Sweet Green.
În acest studiu, Sweet Green a analizat cauzele apariției obezității la copii și felul în care cantinele școlare se implică în dezvoltarea sănătoasă a copiilor din întrega lume.
În urma studiului s-a descoperit o diferență foarte mare între meniurile din Spania, Italia, Ucraina, Grecia și Finlanda, unde elevii consumă zilnic necesarul de legume și fructe și cele din Marea Britanie și Statele Unite, unde copiii consumă alimente bogate în grăsimi și foarte multe dulciuri.
Citește și: Cum să îți determini copilul să mănânce sănătos în cinci pași
Iată cum arată meniul din diferite școli ale lumii:
Italia
- pește pe pat de rucola
- paste cu sos de roșii
- salată Caprese
- o baghetă din făină integrală
- struguri.
Franța
- carne de vită
- morcovi
- fasole verde
- brânză
- fructe proaspete
Finlanda
- supă de mazăre
- salată de sfeclă
- salată de morcovi
- pâine integrală
- clătite cu fructe de pădure
Citește și: Patru reguli pentru o gustare sănătoasă
Brazilia
- carne de porc
- mix de legume
- orez cu fasole neagră
- salată
- pâine
- banane coapte
Coreea de Sud
- supă de pește
- orez cu brânză tofu
- legume proaspete
- kimchi (amestec de legume cu sos de roșii)
Grecia
- pui la cuptor
- salată de roșii și castraveți
- o portocală
- iaurt grecesc
- semințe de rodie
Spania
- mix de orez brun și legume
- creveți
- gazpacho
- ardei gras
- o portocală
SUA
- pui în crustă de fulgi de porumb
- piure de cartofi
- mazăre
- gelatină de fructe
- biscuiți cu ciocolată.
Marea Britanie
- mâncare de fasole cu cârnați
- un cartof copt
- porumb fiert
- o băutură dulce
- o felie de pepene galben
Statele Unite și Maria Britanie nu stau foarte bine la capitolul mâncare sănătoasă, de aceea și numărul crescut de cazuri de obezitate la copii.