9.2 C
București
miercuri, 20 noiembrie 2024
AcasăSpecialCum am deconspirat-o pe Ana lui „Manole“ | OPINIE

Cum am deconspirat-o pe Ana lui „Manole“ | OPINIE

„Manole“ nu a devenit guvernatorul BNR Mugur Isărescu decât după ce și-a îngropat turnătoriile în zidul arhivelor Securității. Ce nu știa „Manole“ în 1990, însă, este că azi oricine poate săpa la temelia zidurilor Securității cu instrumentele arhivistice puse la dispoziție de către CNSAS. Legal.

Marea conspirație care a dus la devoalarea de către suprasemnatul a sursei „Manole“ a Securității era la îndemâna oricui. Conform legii de funcționare a Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, primul pas era depunerea unei cereri de acreditare ca cercetător în arhiva CNSAS. Cererea de acreditare este un formular care se găsește pe website-ul Consiliului. Documentul, completat de către cercetător, trebuie însoțit de un act de identitate, unul de studii și de o scrisoare de recomandare (în cazul meu, această scrisoare a venit din partea redactorului-șef al „României libere“, Răzvan Chiruță).


Citește și: INTEGRAL. Dosarul de turnător al guvernatorului BNR: Isărescu s-a oferit să penetreze Ambasada Marii Britanii | DEZVĂLUIRE ROMÂNIA LIBERĂ 

Acum 30 de ani, UM 0195 a Securității se baza pe Mugur Isărescu să obțină informații din mediul diplomatic de la București, iar sursa cu nume de cod „Manole“ nu dezamăgea, conform documentelor de la acea vreme. După cum scrie un ofițer de Securitate într-o notă de dinainte de 1987, „notele informative furnizate de Isărescu Mugur dovedesc o instruire pe profil deosebită“. Pe profil securistic, evident. Iar instruirea era tot securistică: UM 0195 se ocupa de contraspionaj în Centrala de Informații Externe a Securității.


 

Înarmat cu toate cele de mai sus, am cerut Colegiului CNSAS, în mai multe rânduri, acreditări care să-mi permită consultarea dosarelor unor foști angajați ai Institutului de Economie Mondială de dinainte de ’89. Prima cerere de acreditare a fost depusă pe 3 octombrie 2016 și aprobată de Colegiul CNSAS o lună mai târziu, pe 3 noiembrie 2016. Abia pe 12 decembrie 2016, însă, am putut consulta, la sala de lectură a CNSAS, primele documente, printre care se regăseau și note semnate de sursa „Manole“.


Citește și: EXCLUSIVITATE ROMÂNIA LIBERĂ. Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a turnat la Securitate sub numele de cod ”Manole” | DOCUMENTE. FOTO+VIDEO

”Manole“. „Sursa Manole“. Sub acest nume de cod s-a ascuns, înainte de 1989, actualul guvernator al Băncii Naționale a României. Se afla în evidențele UM 0195, adică sub controlul Contraspionajului Extern din Centrala de Informații Externe.  Turnătoriile sursei „Manole“ vizau, în special, diplomați străini de la București, cu care Mugur Isărescu avea contacte constante. Iar dintre diplomați, cel mai des întâlniți erau cei americani și britanici. Nici colegii lui Isărescu de la Institutul de Economie Mondială nu scăpau de „notele“ pe care actualul guvernator BNR le trimitea Unității Militare 0195… citește mai departe aici … 


Am avut nevoie, însă, de accesul la alte dosare pentru a identifica documente care să lege sursa „Manole“ de Mugur Isărescu. Am depus, prin urmare, o nouă cerere de acreditare, care să-mi permită accesul la noi documente. Cerere aprobată de către Consiliul CNSAS abia pe 2 februarie a.c. Abia acum nouă zile, pe 27 februarie a.c., însă, am avut acces din nou la sala de lectură a Consiliului, conform programării CNSAS.

Am citit câteva sute de documente, le-am selectat pe cele relevante, alte zeci de note și rapoarte mai așteaptă să le verific. Vor urma, deci, noi articole despre turnătorii din Institutul de Economie Mondială, Mugur Isărescu nu este decât cel mai notoriu și mai influent azi dintre cei care populau IEM până în 1989.


Citește și: Sabin Orcan: Mugur Isărescu n-a dat niciun răspuns în urma dezvăluirilor din România Liberă. Actualul guvernator BNR a fost turnător la Securitate. 27 de ani am avut în fruntea Băncii Naționale un om șantajabil 

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, n-a dat niciun răspuns la dezvăluirile prezentate în exclusivitate în ziarul România Liberă, care demonstrează că acesta a colaborat cu Securitatea, a declarat Sabin Orcan, directorul editorial al României Libere, la B1 Tv.


Toate etapele pe care le-am descris până acum sunt la îndemâna oricărui jurnalist/cercetător care vrea să afle din scriptele Securității cu ce se ocupau până acum 27 de ani unii puternici ai zilei de azi. De altfel, alți jurnaliști cercetează dosare CNSAS referitoare la IEM chiar în această perioadă și, probabil, documente peste care eu nu am dat încă ar putea fi publicate în curând.

Oricât de apetisant ar suna pentru fanii conspirațiilor, nu masoneria mondială mi-a cerut să caut turnătoriile lui Isărescu. Nici Soros. Și nici măcar Dragnea ori Klaus Iohannis. Dacă însă le folosește că am probat ceea ce toată lumea bănuia, să se bucure cu moderație: mâine sau poimâine mă vor înjura pentru dezvăluiri despre ei, în spatele cărora se va afla, desigur, chiar „Manole“, însetat de răzbunare. Sau masoneria mondială, care face și desface totul în capetele proștilor.


Citește și: Securistule! Faza pe documente | OPINIE 

Dezvăluirea de astăzi a ziarului nostru – despre trecutul de turnător al dlui Mugurel Isărescu de la BNR – face parte dintr-o necesară operațiune de curățenie morală a societății în care trăim. La 27 de ani după căderea regimului comunist, declarat în mod oficial un regim criminal, România este încă infestată de foști colaboratori sau agenți ai poliției politice. Decons­pirarea lor, începută în urmă cu un deceniu de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, este departe de a se fi terminat. Motivul este simplu. Oamenii care ne conduc nu vor în ruptul capului să se afle tot adevărul.


 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

România primul loc în UE la exportul de grâu în 2024. Cum am depășit Franța și Germania la un loc

Exporturile de grâu moale ale Uniunii Europene de la începutul sezonului 2024/25, la 1 iulie, şi până la data de 17 noiembrie, au ajuns...

România, în pragul unei crize economice: Fonduri europene în pericol și noi taxe așteptate

Mediul de afaceri își exprimă îngrijorarea, cu privire la măsurile fiscale preconizate pentru 2025 Liderii patronatelor avertizează că noile taxe vor fi anunțate, abia...

România primul loc în UE la exportul de grâu în 2024. Cum am depășit Franța și Germania la un loc

Exporturile de grâu moale ale Uniunii Europene de la începutul sezonului 2024/25, la 1 iulie, şi până la data de 17 noiembrie, au ajuns...
Ultima oră
Pe aceeași temă