1 C
București
miercuri, 20 noiembrie 2024
AcasăSpecialCum alegi locuința ideală în doar trei pași

Cum alegi locuința ideală în doar trei pași

Noua ofertă imobiliară nu mai este, ca până acum, doar pe segmentul locuințelor noi de lux. Practic, dacă ai un buget limitat, în jurul sumei de 30.000-40.000 de euro, poți să-ți găsești o garsonieră cochetă de peste 35-40 mp sau un apartament cu două camere în ansambluri rezidențiale noi. Mai mult decât atât, poți să-ți găsești apartamentul dorit la înălțime ca să ai o panoramă de senzație pentru a privi apusurile sau răsăriturile de soare. Promotorii noilor proiecte imobiliare anunță o serie de blocuri noi cu apartamente la prețuri egale sau apropiate per metrul pătrat construit cu cel al apartamentelor renovate din blocurile anilor ‘70-‘80. O astfel de ofertă bogată găsești și pe site-ul premierimobiliare.ro. Și totuși, cum îți alegi locuința ideală? Poți să ajungi să o descoperi în doar trei pași simpli!

 Locația

O bună locație înseamnă: infrastructura zonală deja construită (rețea de apă, electricitate, canalizare, salubritate), căi de acces, trafic zonal în limita suportabilității din punct de vedere al nivelului de decibeli, nivel cât mai redus de poluare atmosferică, un cadru natural privilegiat (parc în apropiere, lac sau pajiști verzi), vecinătăți de bună calitate și fără probleme în ce privește securitatea zonei, mijloace de transport în comun (stații de RATB, metrou), rețea de magazine, piață agroalimentară, supermarket, școală, grădiniță, dispensar/spital, apropiere de locul de muncă ( apropiere măsurată atât în kilometri, dar mai ales în minute de deplasare cu mijloacele de transport în comun sau cu automobilul personal), acces rapid spre centrul orașului și locuri de parcare.

 Construcția

Criteriile de evaluare privind construcția cuprind: anul ridicării respectivei construcții (e important ca aceasta să fie construită după cutremurul din 1977), structura de rezistență și materialele folosite, caracterul estetic și aspectul exterior și interior al acesteia (ar fi util dacă ar fi un apartament anvelopat exterior pentru a reduce costul facturilor pe timp de iarnă), posibilitățile de compartimentare din apartament (dacă este decomandat, semi-decomandat), suprafața utilă a apartamentului (degeaba ai 43 mp2 intr-o garsonieră dacă 18 sunt doar balconul), numărul de etaje ale clădirii, înălțimea camerelor, numărul băilor; garajul, boxă la subsol, numărul de ascensoare și capacitatea acestora.

 Elemente de confort sporit

Din criteriile referitoare la confortul sporit fac parte, pe lângă dotarea modernă și de bună calitate a băilor și a bucătăriei, nivelul de finisare a respectivului apartament, dotarea cu instalație de încălzire performanță, dar și de climatizare, termoizolație eficientă, ferestre mari termopan de nouă generație, racordare la cablul Tv și la Internet. 

Printre criteriile de confort sporit se remarcă și sistemele de securizare a clădirii și a apartamentelor – cu echipamente dintre cele mai fiabile, dar și spațiile comune de relaxare și sport, alei și locuri de joacă amenajate pentru copii. Deosebit de important este tipul de pardoseli (parchet masiv ori stratificat, granit, marmură, gresie, mochetă), de placare cu faianță a pereților, culorile de zugrăveală și o serie de alte finisaje ce personalizează respectiva locuința.

De aceea depinde dacă preferi un apartament gol unde urmează să faci tu finisajele sau alegi unul deja aranjat unde tu doar aduci mobilierul.

Cele mai citite

Ilie Bolojan confirmă că a vorbit cu Mircea Geoană și Elena Lasconi. Ce s-a stabilit în privința retragerii

Ilie Bolojan, candidat din partea PNL pentru funcţia de senator şi politicianul nominalizat de trei candidaţi la preşedinţie pentru funcţia de prim-ministru, afirmă că...

Benjamin Netanyahu spune că Hamas nu va mai conduce Fâșia Gaza

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat, marți, în timpul unei vizite în Gaza, că Hamas nu va conduce enclava palestiniană după încheierea războiului și...

România primul loc în UE la exportul de grâu în 2024. Cum am depășit Franța și Germania la un loc

Exporturile de grâu moale ale Uniunii Europene de la începutul sezonului 2024/25, la 1 iulie, şi până la data de 17 noiembrie, au ajuns...
Ultima oră
Pe aceeași temă