13.2 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialCum a distrus tara Traian Basescu

Cum a distrus tara Traian Basescu

Simplu. Arestandu-l pe Gigi Becali! De cateva zile, o mica armata formata din hai sa le spunem jurnalisti, investigatori politici – daca acesta este numele cel mai potrivit pentru ceea ce face Mugur Ciuvica –, politicieni – daca asta sunt Marian Vanghelie si Crin Antonescu – si tot felul de figuri ale lumii interlope incearca sa ne convinga isteric ca arestarea lui Gigi Becali nu este altceva decat o diversiune prin care insusi Traian Basescu incearca sa deturneze atentia opiniei publice de la dezvaluirile legate de apartamentul pe care fiica sa Ioana il detine in complexul lui Puiu Popoviciu si de terenul pe care fratele lui Traian Basescu, Mircea, l-ar fi achizitionat, prin aceleasi metode ca Popoviciu, undeva pe litoral.

Sus-amintitul Antonescu vorbeste deschis de "clanul Basescu", Mircea Geoana cere DNA sa se autosesizeze in cazurile Ioana si Mircea Basescu, Marian Vanghelie avertizeaza ca urmeaza si alte arestari, eventual din randurile unor jurnalisti, iar Dan Voiculescu emite, alarmat si ipocrit, un avertisment despre cum le baga Puterea (adica Basescu) pumnul in gura ziaristilor independenti in campania electorala. Brrrr… In ce tara traim, Doamne-Dumnezeul lui Gigi Becali? Daca pana si pe Becali l-au saltat in felul acesta, nimeni nu mai e sigur in tara asta! Oameni de afaceri sau politicieni, jurnalisti onesti aflati in slujba adevarului si chiar dumneavoastra, oameni simpli, sunteti in pericol sa ajungeti la inchisoare daca asa doreste Dictatorul sangeros de la Cotroceni. Destul deci! La arme, cetateni! Ridicati-va impotriva tiraniei lui Basescu! Sa-l inlaturam o data pentru totdeauna pe satrap de la putere si sa restauram normalitatea! Nu vedeti ca distruge tara?

Cu scuzele de rigoare, nu, nu vedem, domnilor! Din aceasta teorie a conspiratiei prezidentiale rezulta ca Gigi Becali este o victima inocenta a sistemului opresiv de stat patronat de Traian Basescu, adevaratul vinovat in aceasta afacere sordida, si oricat ne-am stradui nu putem sa ne imaginam nici o situatie in care Becali sa fie altceva decat un mafiot care trebuia sa se afle la inchisoare de foarte multa vreme.
Mai grav este ca Geoana si Antonescu, ambii candidati la Presedintie si lideri a doua partide importante – PSD, membru al coalitiei de guvernare, sa nu uitam, si PNL, care se pretinde unic si autentic partid liberal si unic si autentic partid de opozitie –, s-au aratat dispusi sa imbratiseze aceasta teorie. Scopul lor transparent este de a submina popularitea lui Basescu, dar rezultatul este ca submineaza autoritatea institutiilor statului. Daca Becali este nevinovat si este victima diversiunii lui Basescu, atunci Becali nu este nici mai mult, nici mai putin decat detinut politic.

 

Daca Basescu poate sa foloseasca aparatul represiv al statului pentru a aresta oameni dupa pofta inimii si pentru a crea diversiuni care sa-i permita, lui sau "clanului" sau, sa eludeze eventualele scandaluri de coruptie, atunci Gigi Becali este un luptator antisistem si un adevarat arhanghel al libertatii, aflat intr-o confruntare de proportii biblice cu nedreptatea Statului opresiv. Faptul ca Becali abereaza pe tema Razboinicului Luminii si spune ziua la televizor ce i-a citit lui doica seara la culcare din Coelho e cel mult jalnic, dar faptul ca lideri a doua partide importante sunt dispusi sa se alinieze in spatele unui personaj ca Becali si sa puna la indoiala institutiile statului numai pentru interesele lor electorale este extrem de periculos.

Exista, fara nici un dubiu, indoieli legitime privind functionarea Justitiei, Politiei si serviciilor secrete din Romania. Exista intrebari legitime fata de bunurile si afacerile familiei Basescu, carora presedintele ar face mai bine sa le dea repede un raspuns decat sa le ignore, si exista, de asemenea, un drept al fiecarui candidat la Presedintie sa foloseasca ce tactica doreste in lupta politica, inclusiv demonizarea Sistemului. Dar a pretinde ca Gigi Becali e un model al luptei cu Sistemul si a sugera ca Becali e preferabil este inacceptabil. Becali nu a dovedit numai cu acest caz de sechestrare, dar in aproape toate actiunile sale, ca nu tine cont de lege si de reprezentantii ei, buni sau rai. Becali este exemplul perfect nu de ocolire a legilor, ci de suspendare a lor. Nu justitie paralela, ci anomie. A sugera, cum fac Geoana si Antonescu, ca anomia este preferabila ordinii de stat, fie ea si imperfecta, fie si intr-un stat condus de Basescu, este iresponsabil din punct de vedere politic.

 

Cele doua partide, PSD si PNL, nu mai pot fi considerate, asadar, actori politici responsabili in Romania. Din acest punct de vedere, cu cat isi pune Geoana mai repede in aplicare amenintarea cu parasirea coalitiei, cu atat mai bine. Pentru ca nu Basescu distruge tara – oricate pacate ar avea si, slava Domnului, are! –, ci aceia care sunt dispusi sa defileze cu chipul lui Becali pe post de flamura electorala.
Campania pentru prezidentiale a inceput deja in cel mai murdar mod posibil si da seama pana unde sunt dispusi unii sa mearga pentru a castiga. Trebuie sa ne asteptam, asadar, nu la un duel elegant, ci la o lupta urata, cu multe cutite infipte in spate, fara nici un fel de reguli.

Cele mai citite

Incident șocant lângă Capitală: a tras cu o armă spre curtea unei locuințe

Un localnic din comuna Cornetu, de lângă Capitală, a anunțat la 112 că un bărbat a tras cu arma spre curtea sa. Din fericire,...

Olympiacos, adversara lui FCSB din Europa League, a adus un super mijlocaș!

Yusuf Yazici, internaționalul turc în vârstă de 27 de ani, a semnat cu Olympiacos Pireu, însă nu va fi eligibil pentru partida cu FCSB...

Burduja se laudă cu prețul competitiv de 56 euro obținut de România pe bursa energiei

România a avut luni un preţ competitiv pe bursa energiei, de 56 de euro, pentru ca a avut producţie mare, de aproape 8.000 MW...
Ultima oră
Pe aceeași temă