19 C
București
sâmbătă, 14 septembrie 2024
AcasăSpecialCu trofeul pe masă la Piatra Neamţ

Cu trofeul pe masă la Piatra Neamţ

Oţelul Galaţi, campioana naţională, şi Steaua Bu-cu-reşti, câştigătoarea Cupei României, se vor înfrunta duminică, de la ora 20.45, pe Stadionul Ceahlăul din Piatra Neamţ, pentru obţinerea Supercupei. Partida va putea fi urmărită în direct la ProTV.

Întâlnirea dintre Oţelul şi Steaua, care va desemna cea mai valoroasă echipă din România în sezonul 2010-2011, se anunţă una de tatonare, dacă ţinem seama că în ediţia trecută ambele formaţii s-au axat pe apărare şi mai puţin pe ofensivă. Drept dovadă, media de goluri înscrise pe etapă a fost de doar 1,29 pentru bucureşteni şi 1,35 de goluri pentru gălăţeni.

Chiar dacă în înfruntările din sezonul trecut fiecare dintre cele două combatante de duminică s-a impus pe teren propriu, cu 1-0, favorită la adjudecarea Supercupei este considerată totuşi formaţia de pe malul Dunării, cea mai mare surpriză a fotbalului românesc în 2011, prima câştigătoare a campionatului din istorie pe care a dat-o Moldova. În cazul în care ar câştiga Supercupa, pentru  formaţia care ne va reprezenta în grupele Ligii Campionilor ar fi al doilea trofeu din istorie. Mult mai titrată, cu nu mai puţin de cinci Supercupe ale României în palmares, ultima adjudecată în 2006, echipa antrenată acum de israelianul Roni Levi nici nu se gândeşte la un eventual insucces,  mai ales după victoria de vis obţinută în faţa eternei rivale Dinamo din finala Cupei României.

Organizatorii estimează că cele 15.000 de locuri ale arenei din Piatra Neamţ, care a mai găzduit în urmă cu trei ani şi finala Cupei României, vor fi arhipline. Cluburile Oţelul Galaţi şi Steaua au primit câte 2.000 de bilete, alte 8.000 de tichete fiind puse în vânzare ieri la casele Stadionului Ceahlăul.

Anul trecut, CFR Cluj a câştigat Supercupa, învingând pe propriul teren Unirea Urziceni, după ce reuşise şi eventul.  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă