13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialCSV Tomis, la un pas de titlu

CSV Tomis, la un pas de titlu

Echipele de volei constănţene nu au avut timp de sărbători. Ambele formaţii au avut liber doar duminică pentru că au fost nevoite să revină la antrenament în vederea pregătirii jocurilor din ultimul act al Diviziei A1 de marţi. Fetele de la CSV vor juca la Bacău cu Ştiinţa din localitate, iar băieţii îi vor întâlni, la Constanţa, pe campionii de la Remat Zalău.

La feminin, Ştiinţa şi Tomis se întâlnesc în primele două jocuri ale finalei. Acestea vor avea loc pe terenul moldovencelor, ele beneficiind de avantajul terenului propriu graţie clasării mai bune la finalul sezonului regulat. Jocurile vor avea loc marţi şi miercuri, cu începere de la ora 14.00.

Cele două echipe s-au întâlnit de două ori şi în cadrul sezonului regulat, victoriile fiind împărţite. De asemenea, întâlnirea din ultimul act al actualului sezon este o reeditare a finalei stagiunii trecute când echipa de pe litoral se impunea şi îşi trecea în cont primul trofeu major. Finala se joacă în sistemul cel mai bun din cinci jocuri, prima echipă care reuşeşte să câştige trei partide urmând a se încununa campioană.

La masculin avem parte, azi, de a treia întâlnire a ultimului act. CVM Tomis şi Remat Zalău se întâlnesc în Sala Sporturilor din Constanţa, cu începere de la ora 18.00, organizatorii lăsând intrarea gratuită. Scorul general al finalei este de 2-0 în favoarea echipei din Zalău. Oaspeţii de azi s-au impus în primele două jocuri ale ultimului act, disputate în faţa propriilor suporteri, scor 3-2 şi 3-0. În aceste condiţii, echipa antrenată de Jorge Cannestracci nu mai are nevoie să facă nici un pas greşit dacă vrea titlul. Trebuie să se impună în ambele meciuri de la Constanţa (azi şi mâine) pentru ca apoi să meargă să-şi adjudece şi decisivul care va avea loc la Zalău. Dacă însă Remat reuşeşte să mai câştige un joc, totul s-a terminat pentru constănţeni.

Premieră istorică pentru Constanţa

Cele două formaţii constănţene de volei au împreună patru titluri naţionale. Niciodată însă ele nu au reuşit să cucerească trofeul în acelaşi an. CVM are în palmares trei titluri, iar anul trecut echipa feminină a reuşit să se impună. Prezenţa ambelor echipe constănţene este deja o premieră pentru voleiul constănţean. Fetele au şana de a-şi dubla succesul de anul trecut, dar băieţii au pornit cu stângul în finala cu Remat. În aceste condiţii este puţin probabil ca voleiul constănţean să îşi adjudece ambele trofee, o situaţie care ar fi istorică.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă