13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialCSV Tomis atacă titlul

CSV Tomis atacă titlul

Gruparea constănţeană de volei feminin mai are nevoie de o singură victorie pentru a obţine titlul, prima oportunitate fiind în această seară.

Gruparea feminină de volei CSV 2004 Tomis a intrat în linie dreaptă spre o nouă performanţă notabilă. Echipa de pe litoral mai are nevoie de un singur succes pentru a-şi trece în palmares un nou titlu naţional, după cel cucerit în ediţia precedentă a Diviziei A1.

Tomis conduce cu scorul general de 2-0 pe Ştiinţa Bacău în finala competiţiei şi mai are trei şanse să obţină a treia victorie, cea care ar consfinţi adjudecarea titlului. După ce s-a impus în ambele dispute din Moldova, 3-1 şi 3-2, formaţia pregătită de Darko Zakoc joacă pe propriul teren, azi şi mâine. Partidele sunt programate să înceapă la ora 19.00, iar în cazul în care Tomis se va impune în prima dintre ele, finala se va sfârşi.

Concentrarea este maximă în tabăra constănţeană, în ciuda faptului că şi-a demonstrat superioritatea în faţa băcăuancelor, în primele două jocuri ale ultimului act. „Nu trebuie să tratăm cu lejeritate meciul cu Ştiinţa Bacău, chiar dacă scorul general ne este favorabil în urma celor două victorii din Moldova. Ştiinţa vine la Constanţa foarte motivată şi îşi va juca ultima şansă. Suntem convinse că vor încerca să se impună şi să ducă finala în jocul decisiv care ar urma să se joace pe terenul lor. Noi trebuie să rămânem concentrate şi să jucăm cât putem de bine pentru a câştiga şi a încheia socotelile”, a declarat coordonatoarea Tomisului, Diana Neaga.

Darko Zakoc nu se poate baza în continuare pe căpitanul Clau­dia Gavrilescu, centrul echipei de pe litoral fiind în continuare accidentat. Tomis dispune însă de un lot valoros şi, la fel ca la precedentele partide la care Gavrilescu a absentat, Zakoc a avut înlocuitor pe măsură. În cazul în care se va impune, Tomis va obţine al doilea titlul consecutiv, anul trecut echipa de pe litoral obţinând primul succes major în Divizia A1, tot în faţa celor de la Ştiinţa Bacău. 

Un sezon excelent

Dincolo de finala disputată şi aproape câştigată, CSV Tomis s-a făcut remarcată, în această stagiune, şi pe plan continental. La prima sa participare în Liga Campionilor, formaţia de la malul mării a reuşit să obţină victorii importante în faţa unor forţe ale „Bătrânului Continent” precum Volley Bergamo, Galatasaray Istanbul sau Dinamo Krasnodar, formaţia rusă fiind eliminată de Tomis în sferturile Cupei CEV, competiţie în care Tomis a jucat după ce a fost „retrogradată” din Liga Campionilor.

19 este ora debutului jocului care poate aduce titlul echipei CSV Tomis.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă