16.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialCSU Ploiesti, prima victorie in finala masculina la baschet

CSU Ploiesti, prima victorie in finala masculina la baschet

Echipa de baschet masculin CSU Ploiesti a invins, pe teren propriu, formatia Elba Timisoara, cu scorul de 79-71 (39-44), in primul meci din cele cinci programate ale finalei Diviziei A.

Finala a debutat pe terenul campioanei CSU Ploiesti, dar gazdele au inceput extrem de slab, fiind conduse la 8, 12 si chiar 14 puncte (13-27, min. 10). Apararea visatoare a ploiestenilor a permis jucatorilor de la Elba sa-si puna in valoare nu doar viteza, ci si precizia aruncarilor din aproape toate unghiurile.
In sfertul secund, ploiestenii au aratat o alta fata. Mai atenti in defensiva, dar si cu aportul lui Cepulis la finalizare, care a fost inexistent in primele 10 minute, jucatorii antrenati de Vladimir Arnautovici s-au apropiat treptat pe tabela (28-30, min. 15). Revenit in teren de pe banca tehnica, fundasul Elbei, Dzambici, a repus ordine in jocul destul de haotic al coechipierilor, care s-au distantat din nou, 28-39 (min. 17). La pauza mare: 39-44.

Neavand ce pierde, in fata unei adversare superioare valoric, timisorenii au jucat relaxat si in sfertul trei (43-51, min. 25). Au urmat momente de cadere in jocul elevilor lui Dragan Petricevici, de care ploiestenii au profitat rapid, 50-51, 54-53 (min. 28), pentru a iesi la ultima pauza cu 57-55. Ultimul sfert a fost dominat de campioana, care a avut nevoie insa de aproape 30 de minute pentru a-si arata adevarata valoare (63-55, min. 33). Elba a mai avut o zvacnire pe final (63-61), dar nu si forta de a rasturna deznodamantul favorabil gazdelor, scor 79-71.
Meciul doi al finalelor va avea loc pe 20 mai, pe terenul echipelor Elba Timisoara, respectiv CS Otopeni.

» In primul meci al finalei pentru medaliile de bronz, CSU Sibiu s-a impus pe teren propriu in fata celor de la CS Otopeni, cu scorul de 90-86 (40-48).

Cele mai citite

Premierul Barnier, arhitectul unui nou capitol politic pentru Franța

Michel Barnier a dezvăluit echipa de guvernare, după luni de negocieri și tergiversări Președintele Macron l-a numit premier pe Michel Barnier, fostul negociator al Uniunii...

Toamna astronomică deschide porțile spre ora de iarnă

România trece la ora oficială ”de iarnă”, în noaptea de sâmbătă, 26 octombrie, când ora 4.00 devine ora 3.00 Soarele se va afla pe ecuatorul...

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...
Ultima oră
Pe aceeași temă