14.4 C
București
marți, 17 septembrie 2024
AcasăSpecialCsibi Barna, un nou dosar penal pentru instigare la naţionalism extremist

Csibi Barna, un nou dosar penal pentru instigare la naţionalism extremist

Csibi Barna, harghiteanul care, în luna martie, l-a spânzurat în mod simbolic pe Avram Iancu, a deschis un stand la Universitatea de Vară „Tusvanyos”, unde vindea tricouri cu inscripţia „Ţinutul Secuiesc nu este România” şi alte obiecte care instigau la xenofobie şi naţionalism extremist. Obiectele au fost confiscate, vineri, de poliţişti şi procurori, relatează Mediafax.

Csibi Barna a deschis, pe perioada Universităţii de Vară „Tusvanyos” de la Băile Tuşnad, un stand unde vindea tricouri inscripţionate „Ţinutul Secuiesc nu este România”, insigne şi autocolante cu harta Ungariei Mari şi drapele ale lui Arpad, simbolul Gărzii Maghiare, steaguri ale Ungariei de dinainte de 1914, precum şi ale actualei Republici Ungare.

Vineri, o echipă formată din poliţişti şi jandarmi, coordonată de procurori, a descins la „Tusvanyos” şi a confiscat de la Csibi Barna marfă în valoare de 4.400 de lei, expusă spre vânzare.

„Marfa i-a fost confiscată în baza OU 31 din 2002 care prevede că se constituie în infracţiune răspândirea şi comercializarea de simboluri xenofobe, naţionaliste şi extremiste”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Harghita, Gheorghe Filip.

Pe numele lui Csibi Barna va fi întocmit un nou dosar penal.

Csibi Barna declară că a fost nevoit să se reprofileze pe comerţ pentru că „trebuie să trăiască din ceva”.

Comisia de Disciplină a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) a propus demiterea lui Csibi Barna, funcţionarul care a „spânzurat” un manechin cu chipul lui Avram Iancu, pentru absenţe nemotivate de la locul de muncă.

Cele mai citite

Român prins în Italia cu o cantitate record de cocaină

O încărcătură de cocaină destinată aprovizionării principalelor centre de distribuție din Roma a fost interceptată de Garda Financiară a Comandamentului Provincial Roma la bariera...

Bilanțul ciclonului Boris în România: șapte morți și mii de gospodării afectate în Galați și Vaslui

Ciclonul Boris, format în nordul Italiei, continuă să provoace haos în Europa Centrală şi de Est, generând inundaţii severe și alertă în mai multe...

Aproape 1.000 de pompieri au fost trimiși în zonele afectate de inundații din județul Galați

Aproape 1.000 de pompieri din 27 de unităţi din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au fost mobillizați în sprijinul salvatorilor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă