14 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialCrosul Olimpic, gata de start

Crosul Olimpic, gata de start

» Constanta gazduieste, marti, Crosul National Olimpic, competitie cu o traditie de 22 de ani.

» Orasul de la malul marii organizeaza pentru a treia oara acest eveniment care a luat startul in 1987, tot la Constanta.

In cadrul unei conferinte de presa organizate ieri, Andrei Szemerjai, directorul Liceului cu Program Sportiv, spunea: "Constanta a fost, este si va fi inima sportului romanesc pentru ca aici se desfasoara cele mai multe competitii rezervate scolilor, tinerilor sau sportivilor de performanta". Din acest motiv, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman a ales Constanta ca scena pentru cel mai important eveniment orrganizat sub egida sa, Crosul National Olimpic. Cu o traditie de 22 de ani, aceasta intrecere este atractia principala a Saptamanii Olimpice, care se desfasoara in perioada 16-23 ale fiecarei luni iunie. Spre deosebire de anii trecuti, cand competitia se disputa intr-o zi de weekend, anul acesta crosul va avea loc marti (23 iunie), iar organizatorii se tem ca participarea va fi mai redusa. Cu toate acestea, fiind crosul national, la start si-au anuntat prezenta concurenti din Giurgiu, Braila, Galati sau Tulcea. Totodata, organizatorii au trimis invitatii la toate primariile si scolile din judet pentru o promovare mai intensa a evenimentului. Se asteapta ca la startul care va fi dat de o personalitate sportiva surpriza, sa se alinieze in jur de o mie de concurenti. Constantin Rizescu, presedintele Academiei Olimpice din Constanta, principalul organizator, a declarat: "Pentru a treia oara in istoria de 22 de ani, Crosul National Olimpic se desfasoara la Constanta. Suntem bucurosi ca COSR ne-a acordat privilegiul de a organiza acest important eveniment menit sa incheie o saptamana plina de actiuni olimpice. Sper ca participarea sa fie numeroasa si sa ne bucuram de o competitie cat mai valoroasa".

» Premiile vor consta in biciclete, rachete de tenis si multe altele. Fiecare participant va primi cate un tricou si racoritoare.

Traseu

» Sapte kilometri
Spre deosebire de editiile anterioare, traseul crosului din acest an s-a modificat, dar nu substantial. Organizatorii au declarat ca scopul principal a fost acela de a oferi o vizibilitate cat mai buna spectatorilor. Astfel, intrecerea se va desfasura pe traseul: (Start) Sala Sporturilor – Str. Mircea Cel Batran – Str. Primaverii – Bd. Soveja – Bd. Alexandru Lapusneanu – Aqua Magic (Sosire).

Cele mai citite

Elena Lasconi susține propunerile lui Nicușor Dan pentru București

Elena Lasconi și-a declarat public susținerea față de cele 20 de propuneri pentru București prezentate de Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook. Ea a...

FCSB a învins în deplasare pe PAOK Salonic cu 1-0(1-0) în 10 oameni

FCSB a obţinut o victorie mare cu echipa greacă PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă