17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialCrosul 1 Decembrie, la ediţia cu numărul 13

Crosul 1 Decembrie, la ediţia cu numărul 13

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită sâmbătă. Printre activităţile prilejuite de această sărbătoare se numără şi Crosul 1 Decembrie. Competiţia este organizată de Liceul Internaţional de Informatică, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, Ins­pectoratul Şcolar Judeţean şi Şcoala Spectrum. Anul acesta se va desfăşura ediţia cu numărul 13, iar startul se va da dintr-un loc simbolic, statuia Victoriei din Parcul Prefecturii. De acolo se va alerga pe traseul: strada Traian – bd. Tomis – bd. Ferdinand – str. Mircea cel Bătrân – bd. Mamaia – bd. Tomis. Sosirea va avea loc la Liceul Internaţional de Informatică, pe noul teren de sport amenajat în curtea instituţiei.

Concursul se bucură de  apreciere printre amatorii acestui gen de mişcare şi, conform reprezentantului ISJ, Dragoş Ciucan, la întrecere şi-au anunţat participarea toate cele 180 de instituţii de învăţământ din Constanţa.

Directorul Liceului Internaţional, Mustafa Medir, a anunţat că pentru instituţia pe care o conduce este o onoare să fie organizatoarea unui eveniment prilejuit de o sărbătoare atât de importantă pentru România. „Suntem o instituţie de învăţământ românească şi ne dorim să respectăm tradiţiile acestei ţări. Una dintre ele este acest cros care, iată, a ajuns la ediţia a XIII-a. Ne bucură faptul că oferim elevilor noştri posibilitatea de a participa la acest concurs şi nu doar lor, multor alţi copii”, a spus Mustafa Medir.

Pentru prima oară în istoria competiţiei, Elena Frâncu nu se va mai ocupa de eveniment. Frâncu a confirmat însă că va veni să dea startul întrecerii. Actualul director al DJST, Claudiu Teliceanu, a spus despre concursul de sâmbătă: „Acest concurs este un prilej perfect pentru elevi, de a lăsa cartea şi învăţatul, pentru un moment, şi a face atât de benefica mişcare. Avem multe astfel de evenimente pe parcursul anului, dar cel de sâmbătă este unul special”. 

Bani şi tricouri

Conform reprezentanţilor organizatorilor, întrecerea nu este un concurs sportiv în adevăratul sens al cuvântului şi este mai mult un prilej de a face mişcare. Chiar şi aşa, organizatorii vor premia primele patru locuri la fiecare categorie, feminin şi masculin, mai exact 150 de lei pentru primii sosiţi, 100 pentru locul secund, 75 pentru cei clasaţi pe locul 3 şi câte 50 de lei pentru cei ce se vor situa la baza podiumului. Primii 250 de concurenţi care vor trece linia de sosire vor primi câte un tricou, pe baza unui bon pe care îl vor primi la start. Acest bon atestă participarea la concurs şi este oferit pentru a evita persoanele răuvoitoare care se infiltrează printre fruntaşi cu puţin înaintea sosirii, doar pentru a face rost de un tricou.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă