Intr-una din cele mai pitoresti zone ale tarii, la marginea municipiului Drobeta Turnu-Severin, langa poarta de intrare in Romania si la o azvarlitura de bat de imensul baraj care a zagazuit Dunarea, constructorii hidrocentralei au inaltat un motel. In el lantul hotelier "Continental" a investit milioane de dolari acum cativa ani. Motelul a devenit foarte cautat, mai ales acum de cand, in cadrul "Saptamanii Europei", aici s-a organizat un mare festival culinar. "Este, in premiera, un festival culinar european, cu preparate specifice din Franta, Italia, Germania, Ungaria, Spania, Grecia si, bineinteles, Romania", a declarat Gheorghe Robu, director executiv. Din stufosul program al manifestarii retinem ca in fiecare seara gazdele ofera un buget cu aperitive asortate: bruschette, chorizo, cafonata, weisswurst cu mustar dulce, icre Tarana, tzatziki cu menta, Quiche Lorraine. La toate aceste bucate alese se adauga salate si gustari traditionale romanesti. Nu lipsesc din meniu nici supa de ceapa, dolmades, paella, Vitello Tonnato, fricasse de pui, dar si Bogracs gulas, ciolan la cuptor, plachie de crap si alte bunatati, stropite cu vinuri din renumitele podgorii din Golul Drincei, de la Oravita si Starmina. Ambianta cat se poate de placuta este asigurata, seara de seara, de apreciati solisti de muzica populara si de instrumentisti de pe plaiurile Mehedintiului. Maratonul diversitatii muzicale este intretinut si prin cantonete, ceardasuri, ritmuri de sirtaki si flamingo. Toata petrecerea este indulcita la sfarsit cu Tiramisu, Torte Tatin, galusti Somola, Kase Torte, baclava greceasca si papanasi, oferite la preturi destul de acceptabile. Asa se face ca, de ceva vreme, la "Continental", pe malul Dunarii, degustatorii de bunatati isi ureaza "Bon appetit!"; "Guten appetit!", "Bueno provecho!" si "Pofta buna!". O "Pofta buna" deplina doar daca si cei care o ureaza si-ar schimba invechitele mentalitati de lucratori ai localurilor de alimentatie publica.