14.7 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialCriza la Spitalul de Arsi

Criza la Spitalul de Arsi

» Medicii de la Spitalul de Arsi se lovesc de lipsa produselor sanitare.
» Doua din cele patru sali
de operatie sunt tinute inchise
de doua luni.
» Ministerul Sanatatii a fost sesizat asupra manageriatului sanitar deficitar.

13 medici de la spitalul Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica si Arsuri au trimis o sesizare Ministerului Sanatatii si Autoritatii de Sanatate Publica Bucuresti in care se ridicau probleme legate de functionarea unitatii spitalicesti.
Spitalul se zbate intr-o lipsa acuta de materiale sanitare. Medicii ii reproseaza managerului spitalului, Sorin Stegarescu, ca nu se implica in asigurarea prompta a achizitiilor. Nemultumirile medicilor constau in faptul ca in spital exista goluri mari in aprovizionarea cu materiale sanitare.
"Este vorba de masti de anestezie, laringoscoape, reactivi, solutii perfuzabile, dezinfectanti", a spus dr. Adrian Stanculeanu. Grupul de medici (Camelia Roiu, Dan Radu Calota, Catalin Stangu, Popescu Oltea si Luminita Banacu etc.) a semnalat ca se afla in imposibilitatea recoltarii de autogrefe de piele cu electrodermatoamele ca urmare a defectarii acestora si a inexistentei acumulatorilor.
"Suntem singurul spital de arsuri din tara, iar dificultatea cazuisticii este maxima", a spus dr. Ileana Boiangiu, sef sectie Arsi. Doua din cele patru sali de operatie au fost inchise din cauza lucrarilor de reconstructie si consolidare care se deruleaza in prezent. Doctorii spun insa ca aceste sali sunt nefunctionale de doua luni, desi ele ar fi trebuit redeschise in doua saptamani. Zilnic, se opereaza aproximativ 15 persoane, ceea ce ingreuneaza mult activitatea chirurgicala.
Din cele 70 de paturi aprobate, peste 10 sunt inchise. Neutilizarea spatiilor din cauza lucrarilor de reabilitare a cladirii se face haotic, fara anuntarea prealabila a personalului medical, mai sustin cadrele medicale.
Grupul de medici reproseaza ca baia terapeutica unde se dezinfecteaza persoanele arse a fost inchisa, fara a fi inlocuita. Managerului i se reproseaza ca programul de evidenta informativa a spitalului a fost schimbat, neputandu-se elibera deconturile pentru pacienti.
"Ne-am fi dorit un manager cu mai multa experienta in activitatea spitaliceasca si care sa fie mai deschis la dialogul cu personalul medical", a subliniat si dr. Sorin Parasca.
La Spitalul de Arsi, lunar, se externeaza lunar circa 200 de persoane.

MANAGER
» Dialog esuat
Managerul Sorin Stegarescu refuza de o saptamana sa ne raspunda la setul de intrebari care vizau aceste probleme. El a spus ca o va face cand vrea, in virtutea Legii privind accesul la informatiile de interes public, adica in 30 de zile.

Cele mai citite

Compania care a primit premiul pentru „brand românesc de tradiție și încredere“

Compania românească „Plafar“ a câștigat premiul pentru „brand românesc de tradiție și încredere“ la Gala Excelență în Business. „Companii Românești cu tradiție. Plafar a câștigat premiul...

Ciclonul Ashley: Sunt așteptate precipitații de până la 80l/metru pătrat. Sfaturi pentru populație

Ciclonul mediteraneean Ashley va aduce ploi abundente și vijelii în toată țara până luni, au transmis meteorologii ANM. Se estimează că în anumite zone...

Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Autoritățile sunt pregătite să evacueze oamenii

ANM avertizează că un cod portocaliu va fi valabil în perioada 29 septembrie ora 08:00 - 30 septembrie ora 10:00. „După emiterea avertizărilor au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă