10.6 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialCreşterea copiilor: teribil de costisitoare în Marea Britanie

Creşterea copiilor: teribil de costisitoare în Marea Britanie

Un sfert dintre părinţii din Marea Britanie au datorii din cauza costurilor din ce în ce mai mari pentru creşterea copiilor, relatează Daily Mail.

Un sondaj la care au participat 4000 de persoane a arătat că două treimi dintre părinţi nu-şi permit să renunţe la joburi şi depun eforturi considerabile pentru a-şi creşte copiii.

De asemenea, mulţi dintre părinţii săraci refuză diferite joburi sau se gândesc să-şi părăsească locul de muncă deoarece nu-şi permit să plătească pe cineva care să aibă grijă de copii. Factura săptămânală pentru a-şi trimite copiii la grădiniţă este în jur de 100 de lire, în timp ce o bonă cu program limitat costă în jur de 32000 de lire pe an.

Raportul a fost publicat de către două organizaţii de caritate: Daycare Trust şi Salvaţi Copiii.

41% dintre cei chestionaţi au afirmat că educaţia şi creşterea copiilor este la fel de costisitoare precum cea mai mare dintre cheltuieli: chiria sau rata pentru locuinţă.

Un raport separat a arătat că mai mult de o jumătate dintre mamele care lucrează se gândesc să-şi caute şi un al doilea job pentru a putea plăti toate facturile.

Un studiu publicat astăzi arată că patru din zece femei îşi trimit copiii la şcoală chiar dacă sunt bolnavi, deoarece presiunea de la locul de muncă este mult prea mare pentru a-şi lua liber ca să aibă grijă de copiii lor.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu condamnă atacurile Iranului asupra Israelului

Premierul Marcel Ciolacu condamnă ferm atacurile lansate de Iran asupra Israelului şi îşi exprimă solidaritatea deplină cu Israelul susţinând dreptul acestui stat a se...

Klaus Iohannis a adăugat trei miniterenuri de golf vilei de protocol de la Neptun

Grădina vilei de protocol de la Neptun, folosită de președintele Klaus Iohannis, a fost dotată cu trei miniterenuri de golf, însă RA APPS nu...

Benjamin Netanyahu promite că va răzbuna atacul Iranului: „ va plăti prețul pentru asta”

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat marţi seară că Iranul "a comis o greşeală gravă" atacând ţara sa şi că "va plăti preţul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă