20 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialCovasna: Profesorul acuzat că a avut relaţii sexuale cu o elevă ar...

Covasna: Profesorul acuzat că a avut relaţii sexuale cu o elevă ar fi avut relaţii şi cu altă fată

Profesorul de la Liceul de Artă „Plugor Sandor” din municipiul Sfântu Gheorghe suspendat din activitate după ce a fost acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o elevă de 12 ani ar fi avut relaţii similare şi cu o fată de clasa a XI-a, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Covasna, Keresztely Irma, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în sesizarea depusă la conducerea şcolii părintele elevei cu care profesorul ar fi întreţinut relaţii sexuale a menţionat că „acelaşi lucru s-a întâmplat recent şi cu o altă elevă de clasa a XI-a”.

Keresztely a afirmat că ea s-a întâlnit o singură dată cu profesorul acuzat, dar colegii acestuia îl apreciază ca fiind un bun profesionist.

Şeful ISJ Covasna a precizat că cele două eleve au beneficiat în cursul zilei de miercuri de consiliere psihologică.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, procurorul Andraş Cosmin Gheorghe, a declarat corespondentului MEDIAFAX că există un dosar penal înregistrat la Parchet faţă de „o persoană pentru raport sexual cu minor” şi că sunt două victime.

Potrivit sursei citate, dosarul se află la Poliţia Sfântu Gheorghe, fiind în curs de anchetă.

Potrivit unor surse locale, profesorul acuzat că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu eleva este Tatár Gergely, profesor de muzică, în vârstă de 41 de ani, şi este cunoscut drept un bun profesionist.

Profesorul de la Liceul de Artă „Plugor Sandor” din municipiul Sfântu Gheorghe a fost suspendat din activitate după ce pe numele lui a fost depusă, marţi, la Poliţie o plângere potrivit căreia bărbatul ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o elevă.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Covasna, Dumitru Ungureanu, declara, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că o minoră a depus la Poliţia municipală Sfântu Gheorghe o plângere potrivit căreia un adult a întreţinut sexuale cu ea.

„O minoră acuză un adult că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu ea. Facem cercetări să vedem dacă cele reclamate se adeveresc sau nu”, spunea Dumitru Ungureanu, fără o oferi alte detalii.

Şeful Inspectoratului Judeţean Şcolar (ISJ) Covasna, Keresztely Irma, confirma, pentru corespondentul MEDIAFAX, că cel acuzat este un profesor, care ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o elevă.

Keresztely Irma spunea că profesorul a fost suspendat din activitate, ca prima măsură.

„Deocamdată profesorul nu poate fi acuzat de vinovăţie, până nu se elucidează cazul, dar ca prima măsură el a fost suspendat din activitate”, afirma Keresztely Irma.

Potrivit acesteia, părinţii elevei au depus o plângerea la conducerea Liceului de Artă „Plugor Sandor”, care a anunţat şi Inspectoratul Şcolar.

Potrivit unor surse oficiale, profesorul a fost reclamat pentru o faptă petrecută în urmă cu doi ani.

Surse din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Covasna declara, miercuri, că eleva care l-a reclamat pe profesor are acum 14 ani.

Potrivit aceloraşi surse, fapta pentru care eleva l-a reclamat pe profesorul de la Liceul de Artă „Plugor Sandor” din municipiul Sfântu Gheorghe s-ar fi consumat în urmă cu doi ani, când fata avea 12 ani.

Sursele citate nu au putut spune, deocamdată, de ce eleva a reclamat fapta abia acum.

Adjunctul şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna, comisarul şef de poliţie Silviu Stoenescu, declara că profesorul va fi audiat miercuri, iar eleva va fi consultată la Medicina Legală.

Potrivit adjunctului IJP Covasna, din declaraţiile minorei a reieşit că actul sexual nu a avut loc în incinta şcolii.

La începutul lunii noiembrie, o elevă de la Liceul „Jean Monnet” din Capitală s-a prezentat la Secţia 1 Poliţie însoţită de părinţi şi a depus o plângere împotriva profesorului de sport Dan-Octavian Vişan, acuzându-l că a violat-o în timpul unei excursii la Predeal.

 

Cele mai citite

Eco-activiști condamnați la închisoare pentru că au aruncat supă pe tabloul „Floarea-soarelui” de Van Gogh.

Un judecător din Marea Britanie a condamnat vineri la închisoare doi activiști pentru climă, care au aruncat supă pe tabloul „Floarea-soarelui” de Vincent van...

60 de „supraviețuitoare” îl acuză pe fostul șef al Harrods, Al-Fayed, de abuz sexual: avocați.

Aproximativ 60 de femei au ieșit acum în față pentru a susține că au fost abuzate sexual de fostul proprietar al magazinului Harrods, Mohamed...

Verdict dur pentru Rodri! Cât va lipsi mijlocașul lui City

Pep Guardiola a confirmat absența lui Rodri pentru tot restul sezonului, după o accidentare gravă suferită în derby-ul cu Arsenal. Rodri, mijlocașul central al echipei...
Ultima oră
Pe aceeași temă