16.6 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialCotidian belgian, ameninลฃat de teroriลŸtii Statul Islamic: Ce s-a รฎntรขmplat รฎn Franลฃa...

Cotidian belgian, ameninลฃat de teroriลŸtii Statul Islamic: Ce s-a รฎntรขmplat รฎn Franลฃa se va repeta รฎn Belgia

Redacลฃia cotidianului Het Laatste Nieuws a primit, marลฃi, prin poลŸtฤƒ, o scrisoare de ameninลฃare anonimฤƒ care aminteลŸte cฤƒ, în opinia organizaลฃiei Stat Islamic (SI), Belgia este ลฃinta unor "atentate cu maลŸinฤƒ-capcanฤƒ ลŸi explozibili", relateazฤƒ agenลฃia Belga, citatฤƒ de Le Soir, în ediลฃia electronicฤƒ, potrivit Mediafax.

"Ce s-a întâmplat în Franลฃa se va repeta în Belgia", a transmis autorul scrisorii.

"SI va cuceri Europa din Belgia. Pentru cฤƒ desfฤƒลŸuraลฃi un proces împotriva Sharia4Belgium (o grupare acuzatฤƒ de recrutarea islamiลŸtilor, n.red.) ลŸi ลฃineลฃi prizonieri mai mulลฃi fraลฃi de-ai noลŸtri", a adฤƒugat autorul.

Autorul sau autorii scrisorii se adreseazฤƒ populaลฃiei belgiene, politicianului flamand Bart De Wever ลŸi regelui Philippe. Scrisoarea, confiscatฤƒ de poliลฃie, face trimitere ลŸi la o înregistrare video difuzatฤƒ pe Internet sฤƒptฤƒmâna trecutฤƒ de SI, în care sunt ameninลฃate Belgia, Franลฃa ลŸi Statele Unite.

Scrisoarea, redactatฤƒ în francezฤƒ, este dovada unei "logici sigure a SI", afirmฤƒ specialiลŸtii.

La 15 ianuarie, forลฃele belgiene au efectuat o vastฤƒ operaลฃiune antiteroristฤƒ pentru anihilarea unei grupฤƒri care se pregฤƒtea sฤƒ comitฤƒ atentate pentru "a ucide poliลฃiลŸti". În cadrul acestei operaลฃiuni au fost arestate 13 persoane la Verviers ลŸi Bruxelles, iar nivelul alertei a fost ridicat cu o treaptฤƒ, la 3, pe o scarฤƒ de patru.

Cele mai citite

Protest cu mii de oameni la Budapesta รฎn faศ›a sediului televiziunii de stat

Mii de cetฤƒศ›eni unguri au protestat รฎn faศ›a sediului televiziunii publice din Budapesta, cerรขnd un serviciu de presฤƒ independent. Protestul a fost organizat de...

Hezbollah: Orice legฤƒturฤƒ cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenลฃial รฎnlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ