22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialCorvetă românească, la Blackseafor

Corvetă românească, la Blackseafor

Corveta “Contraamiral Eustaţiu Sebastian” a Forţelor Navale Române a părăsit, luni, Portul militar Mangalia, pentru a participa, în perioada 10 – 29 august, la prima fază a celei de-a XI-a activări a Grupului de Cooperare Navală din Marea Neagră – Blackseafor, informează Mediafax.

Potrivit Statului Major al Forţelor Navale, misiunea se va desfăşura în Marea Neagră, la această activare, corveta românească urmând să participe la activităţi împreună cu navele militare RFS Ţarul Kunikov din Rusia, TCG Ildîrîm din Turcia, UPS Cherkasy din Ucraina şi BGS Priboy din Bulgaria.

Acţiunile pe mare vor viza, potrivit unor scenarii fictive, căutarea şi salvarea pe mare, apărarea comună împotriva atacurilor aeriene şi ale navelor de suprafaţă, lupta împotriva minelor, inspecţii ale unor nave suspecte, supravegherea, recunoaşterea şi raportarea situaţiei navale, interogarea navelor comerciale în vederea identificării acestora, precum şi misiuni de interdicţie maritimă.

De asemenea, programul activării va cuprinde, între 10 şi 15 august, ceremonialul de schimbare a comenzii Grupării Blackseafor, între reprezentanţii României şi ai Rusiei, care se va desfăşura în baza navală din Novorosiisk, precum şi vizite în porturile Trabzon din Turcia, şi Varna din Bulgaria.

Corveta “Contraamiral Eustaţiu Sebastian” este comandată de căpitan-comandorul Cornel Tănăsescu şi are la bord 90 de militari.

Gruparea Blackseafor este concepută ca o forţă care acţionează la “chemare” şi este activată de două ori pe an pentru a desfăşura exerciţii navale în comun.

Comanda Grupării este asigurată, în conformitate cu protocolul de înfiinţare, succesiv de cele şase state riverane Mării Negre care participă cu forţe: Bulgaria, Georgia, România, Rusia, Ucraina şi Turcia.

Cele mai citite

Mbappe și Ronaldo, resemnați. Golgheterul EURO 2024 e autogolul

Ilustrație: Marian Avramescu Supervedetele fotbalului Cristiano Ronaldo și Kylian Mbappe sunt pe cale să plece cu cozile între picioare de la Turneul Final al...

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...

Și Teodosie poartă rochie și își duce crucea, indiferent cât îl lovește Daniel

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a avut dreptate când a sugerat că persoanele în general purtătoare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă