17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialCopii vanduti "la botu' calului"

Copii vanduti „la botu' calului”

O afacere sordida de vanzari si cumparari de copii a fost revelata recent de presa italiana dupa arestarea, cu doua zile in urma, a unei tinere originare din Bulgaria si a unui pensionar italian care tocmai „perfectasera” o tranzactie.
Potrivit cotidianului „Il Giornale”, este a treia oara in trei ani cand imigranti ilegali din Europa de Est isi vand copiii ca pe zarzavaturi. Primul caz s-a inregistrat in 2003, in localitatea Crotonese din regiunea Calabria. Un cuplu italian a fost arestat dupa ce a cumparat cu 5.000 de euro copilul unei familii bulgare clandestine. Pretul pietei de copii pare sa se fi stabilizat la 5.000 de euro pentru ca tot atat a platit Antonino, un functionar postal in varsta de 51 de ani din Vibonese, unei ucrainence pe nume Hanna pentru fiul ei in varsta de 16 luni. Cei doi au simulat o relatie extraconjugala astfel ca Antonino, tata responsabil, s-a grabit sa inregistreze copilul la registrul starii civile (era sa scriu registrul comertului) ca fiind al sau si apoi l-a cedat unui alt cuplu in schimbul unui anumit comision.
Daca pana nu de mult prolifera practica vanzarii copiilor la sursa, chiar in tarile de origine (ne amintim cu totii reportajele realizate in Romania unde copiii erau vanduti in vrac), acum pare sa fi prins moda vanzarii „la botu' calului”. Pe langa faptul ca pretul este mai bun – 5.000 de euro fata de numai 500 – „furnizorii” capata bonusuri. Astfel, Paulina Kostova Blagoeva, o bulgaroaica in varsta de 29 de ani aflata ilegal pe teritoriul Italiei, a realizat un joint-venture profitabil cu pensionarul italian Salvatore Milano in varsta de 65 de ani, tot din Vibonese.
Afacerea, care a primit de la Politie numele de cod Children 3, consta in urmatoarele: fostul mecanic Salvatore urma sa recunoasca la starea civila fetita de o luna a Blagoevei ca fiind a sa. In schimb, bulgaroaica urma sa primeasca permis de sedere legala pe teritoriul Italiei si permis de munca in calitate de mama a unui copil italian. Insa Politia il fila de mult pe „tanarul” Salvatore, care obisnuia sa petreaca mult timp in preajma unor tinere imigrante. Planurile celor doi au fost dejucate, dovedindu-se ca tatal natural al fetitei era un bulgar cu care Blagoeva continua sa traiasca si astazi. Blagoeva si Salvatore au fost arestati marti. In vreme ce bulgaroaica se afla in arest la domiciliu, Milano asteapta procesul in inchisoare. Falsificarea documentelor de stare civila se pedepseste in Italia cu inchisoare de la trei la zece ani. Deocamdata nu se stie cat va primi Salvatore, dar raspunsul la aceasta intrebare depinde de ce vroia sa faca cu copilul: sa-l tina pentru el sau sa-l vanda mai departe.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă