13.2 C
Bucureศ™ti
joi, 10 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialCopii din Republica Moldova, รฎn vacanลฃฤƒ pe litoralul romรขnesc

Copii din Republica Moldova, รฎn vacanลฃฤƒ pe litoralul romรขnesc

Circa 350 de elevi din mai multe localitฤƒลฃi beneficiazฤƒ de un acord semnat între autoritฤƒลฃile locale din cele douฤƒ ลฃฤƒri.

În perioada 20-23 iunie 2013, la Constanลฃa, au avut loc lucrฤƒrile primei sesiuni extraordi­nare ale Ligii Femeilor Primari ai Comunelor din România. La lucrฤƒri au participat 36 de femei primari ai comunelor din România, precum ลŸi o delegaลฃie a Congresului Autoritฤƒลฃilor Locale din Republica Moldova (CALM), reprezentatฤƒ prin femei primar de comune.

Printre problemele dezbฤƒtute în cadrul acestei sesiuni, s-au stabilit mฤƒsuri prin care sฤƒ se aducฤƒ la îndeplinire Acordul semnat la ChiลŸinฤƒu, la data de 24 mai 2013, în cadrul primei ลŸedinลฃe comune a Congresului Autoritฤƒลฃilor din Republica Moldova ลŸi Asociaลฃia Comunelor din România. Astfel, s-au pus bazele unor acorduri de colaborare între commune din România ลŸi comune din Republica Moldova.

Ca urmare a parteneriatelor deja existente ลŸi a celor care urmeazฤƒ sฤƒ se încheie între administraลฃiile publice locale ale Reลฃelei Femeilor din cadrul CALM ลŸi ale Ligii Femeilor Primari din cadrul ACoR, în aceste zile, un grup de 150 copii din Republica Moldova, respectiv localitฤƒลฃile BudeลŸti, Selemet, Sฤƒratฤƒ Veche, Puhaceni, Vatici, StrฤƒลŸeni, se aflฤƒ pe litoralul românesc, într-un schimb de experienลฃฤƒ cultural-educativ.

De asemenea, în perioada 01-07 iulie 2013, cel de-al doilea grup de copii, din localitฤƒลฃile: Cucoare, Crihana Veche, Capaclia, Bahrinesti, Clisova, Ocolina, Radulenii Vechi, ce însumeazฤƒ 200 copii va sosi pe litoralul românesc, beneficiind de o minivacanลฃฤƒ – urmare a acordurilor de partene­riat încheiate în cadrul lucrฤƒrilor. Astฤƒzi, comuna Cumpฤƒna va fi gazda primului grup de copii, care vor vizitฤƒ localitatea ลŸi se vor întâlni cu elevi de aici. Elevii moldoveni vor fi însoลฃiลฃi de primari ai localitฤƒลฃilor din care provin, de preoลฃi, profesori ลŸi alลฃi reprezentanลฃi ai administraลฃiilor publice locale moldoveneลŸti.

 

Cele mai citite

Fost primar trimis รฎn judecatฤƒ pentru cฤƒ a รฎncasat salarii de zece ori mai mari

Raul Bocศ™e, fostul primar al comunei Cรขmpani, din judeศ›ul Bihor, a fost trimis รฎn judecatฤƒ de DNA, pentru abuz รฎn serviciu. Acesta este acuzat...

Un accident teribil a avut loc รฎn nordul Capitalei. O tรขnฤƒrฤƒ este รฎn stare gravฤƒ

Un accident รฎngrozitor s-a produs, miercuri searฤƒ, รฎn zona de nord a Capitalei. O tรขnฤƒrฤƒ a fost grav rฤƒnitฤƒ ศ™i a fost transportatฤƒ la...

Ucraina a distrus un depozit de sute de drone din sudul Rusiei

Ucraina a anunลฃat miercuri cฤƒ forลฃele sale armate au distrus un depozit adฤƒpostind cรขteva sute de drone de atac รฎn sudul Rusiei, noteazฤƒ AFP. Forลฃele...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ