15.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialCopii cu vieti distruse din cauza alcoolului

Copii cu vieti distruse din cauza alcoolului

Conducerea Directiei de Sanatate Publica Botosani intentioneaza sa declanesze o campanie de prevenire a consumului de alcool in scoli intrucat fenomenul s-a extins foarte mult in ultimii ani in randul minorilor.
Rodica Bontas, directorul DSP Botosani, a declarat ca va lua legatura in acest sens cu reprezentantii Inspectoratului Scolar Botosani pentru a organiza actiuni de sensibilizare a copiilor fata de acest flagel. Nu este exclus ca in aceasta actiune sa fie inclusa si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copiilor avand in vedere ca foarte multi dintre copiii care recurg la consumul de alcool sunt lasati fara supraveghere din partea parintilor: „Ar trebui sa ne implicam cu totii mai mult in aceasta problema. In realitate numarul adolescentilor care consuma alcool este mult mai mare, dar nu ajung la spital decat in forme foarte grave. Bineinteles ca mai sunt si cazuri de intoxicare accidentala, la copii mici, care, lasati nesupravegheati, consuma involuntar alcool sau chiar alte substante toxice, insa cand este vorba de copii mai mari, nu se poate spune ca fac acest lucru in mod accidental”, a spus Rodica Bontas.
Numai in ultimele trei luni de zile ale anului trecut au fost inregistrate, potrivit acesteia, 12 cazuri de minori care au ajuns in coma alcoolica la sectia de urgente a Spitalului de Pediatrie „Cuvioasa Parascheva” Botosani.
Cei mai multi copii provin din familii care nu le asigura o educatie normala din lipsa unei situatii materiale prospere. Sunt copii care traiesc intr-un mediu viciat, care nu au alte alternative si de aceea cei mai multi cedeaza la primul impact cu alcoolul sau chiar alte forme de viciere. „Sunt foarte multe cazuri de abandon scolar, copii care sunt scapati din mana. Se duc, lucreaza pe te miri ce, sunt exploatati de altii, incep sa consume alcool de la varste fragede, sa fumeze.
Cedeaza unor instincte primare fiindca traiesc intr-un mediu viciat. Din punct de vedere social sunt mai multi factori care contribuie la crearea unui mediu social corespunzator: familia, scoala, biserica, autoritatile locale. Este atat de grava situatia si cei care-si dau cu parerea in politica habar n-au pe ce racila stam noi cu tineretul, baza societatii de maine, care este bolnav. Ne pregatim un viitor subred si de calitate proasta”, a mai concluzionat doctorul Rodica Bontas.

Cele mai citite

Mesaj RO-Alert în nordul județului Tulcea. MApN a ridicat patru aeronave

Structurile de apărare şi securitate naţională au interceptat un posibil atac al Federaţiei Ruse asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei, a anunțat ISU...

ANAF va publica în octombrie „lista rușinii” pentru datornicii din trimestrul 3

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va face publică, în cursul acestei luni, lista contribuabililor care nu și-au achitat obligațiile fiscale aferente trimestrului al...

Investițiile la bursă devin mai accesibile: Românii pot tranzacționa simultan pe BVB și pe bursele din SUA

Investitorii români au acum posibilitatea de a tranzacționa simultan atât pe Bursa de Valori București (BVB), cât și pe piețele bursiere din Statele Unite,...
Ultima oră
Pe aceeași temă