15.2 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialConventia republicanilor, eclipsata de Gustav

Conventia republicanilor, eclipsata de Gustav

Pe fondul alertei provocate de uraganul Gustav, Partidul Republican isi incepe astazi conventia nationala, fiind pregatite insa si planuri de urgenta.
Organizatorii Conventiei Nationale a Partidului Republican, care incepe astazi in "orasele gemene" St. Paul-Minneapolis, in statul american Minnesotta, au pregatit "planuri de urgenta" pentru cazul in care uraganul Gustav ar provoca un dezastru. In orice moment, in functie de evolutia situatiei, lucrarile conventiei ar putea fi suspendate, organizandu-se teledonuri si alte manifestari de strangere de fonduri pentru victime, ca si servicii religioase.

"Nu s-ar cuveni sa organizam festivitati daca se produce o tragedie, daca apare o provocare teribila, sub forma unui dezastru natural, astfel incat monitorizam situatia de la un moment la altul si spunem si cateva rugaciuni", a declarat candidatul republican la presedintia SUA, John McCain, a carui investitura oficiala urmeaza sa fie anuntata la conventie.

Guvernatorii statelor Louisiana, Texas si Mississippi, figuri importante ale Partidului Republican, si-au anulat inca de ieri participarea la conventie. A fost pusa sub semnul intrebarii si venirea in Minnesotta a presedintelui George W. Bush, care, dupa criticile dure pentru modul in care administratia sa a reactionat inainte si dupa Katrina, ar putea sa decida sa ramana in Washington sau sa mearga in zonele afectate de uragan. In acest caz, discursul sau ar putea fi transmis video. Analistii prognozau ca republicanii vor avea parte de o conventie mult mai sobra, lipsita de stralucirea si fastul afisate la cea a rivalilor democrati.

Rivalul democrat al lui McCain in alegerile prezidentiale, Barack Obama, a declarat ca spera ca actuala administratie republicana a invatat din dezastrul provocat de Katrina si ca acesta nu se va repeta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă