30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialContrabandă cu uraniu - şase persoane arestate la Chişinău

Contrabandă cu uraniu – şase persoane arestate la Chişinău

Poliţia a arestat la Chişinău şase persoane care intenţionau să vândă Uraniu 235. Suspecţii doreau să-l vândă unei persoane dintr-o ţară musulmană din Africa.

Substanţa radioactivă a fost descoperită la domiciliul unui suspect şi recipientul avea 20 cm în lungime şi 4 cm în diametru. Reţinerea a avut loc în momentul în care oamenii legii au acumulat suficiente probe. Arestarea celor şase persoane a avut loc în apropierea unui restaurant din centrul capitalei, bulevardul Ştefan cel Mare, intersecţie cu strada Mihai Eminescu. În cadrul operaţiunii au fost efectuate reţineri şi percheziţii simultane atât în municipiul Chişinău, cât şi pe teritoriul ţării. “Nu s-au înregistrat scurgeri radioactive, deşi, în preajma recipientului, nivelul radiaţiei depăşea cu 100% nivel admis”, a declarat ofiţerul de poliţie Gheorghe Cavcaliuc, potrivit jurnal.tv.

Potrivit ofiţerului de poliţie, materialul radioactiv putea fi folosit la producerea unor arme de distrugere în masă, iar suspecţii intenţionau să-l vândă unei persoane dintr-o ţară musulmană din Africa. Direcţia de Investigare a fraudelor a început filarea suspecţilor în luna martie şi a primit asistenţă de la experţi din Ucraina, Germania şi Statele Unite.

Grupul criminal internaţional are ramificaţii în unele state arabe şi unele state de pe continentul african. În total, poliţia a identificat 10 membri activi ai acestui grup. În cadrul percheziţiilor au mai fost depistate acte cu privire la arme de distrugere în masă, precum şi tehnică militară.

Patru dintre aceştia sunt cetăţeni moldoveni, iar ceilalţi doi sunt domiciliaţi în Transnistria, unul are şi cetăţenia Federaţiei Ruse, a declarat şeful Direcţiei de Investigare a fraudelor a Ministerului de Interne, Vitalie Briceag, citat de Moldpres.

Cele mai citite

VIDEO. Elena Lasconi a câștigat șefia USR și a ieșit cu un discurs a la Diana Șoșoacă

Primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, a câștigat din primul tur alegerile pentru funcția de președinte al Uniunii Salvați România (USR), iar primul său discurs...

Șefii apărării din Rusia și din SUA au stabilit primele dialoguri

Șefii apărării din SUA și Rusia, Lloyd Austin și Andrei Belousov, au vorbit ieri la telefon, într-un dialog neobișnuit între cele două mari puteri...

VIDEO. Elena Lasconi a câștigat șefia USR și a ieșit cu un discurs a la Diana Șoșoacă

Primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, a câștigat din primul tur alegerile pentru funcția de președinte al Uniunii Salvați România (USR), iar primul său discurs...
Ultima oră
Pe aceeași temă