12.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialCONTESTAŢII BAC 2011, sesiunea de toamnă: Vezi situaţia în judeţul Cluj

CONTESTAŢII BAC 2011, sesiunea de toamnă: Vezi situaţia în judeţul Cluj

Promovabilitatea la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat a crescut cu un procent, în judeţul Cluj, de la 20,62 la sută la 21,66 la sută, în urma contestaţiilor, potrivit datelor finale comunicate, miercuri, de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj.

Şeful comisiei tehnice de bacalaureat din cadrul ISJ Cluj, Călin Murăşan, a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax, că au fost admise 162 de contestaţii, din care în 92 de cazuri au fost înregistrate note în plus, iar în 70 de cazuri note în minus.

„Promovabilitatea, după contestaţii, la sesiunea de toamnă a bacalaureatului în judeţul Cluj a crescut de la 20,62 la sută la 21,66 la sută. Au fost admise 162 de contestaţii, din care în 92 de cazuri au fost înregistrate note în plus, iar în 70 de cazuri, note în minus”, a spus Murăşan.

Potrivit acestuia, promovabilitatea în sesiunea de toamnă a bacalaureatului a anului trecut a crescut, după contestaţii, de la 20,50 la sută, la 22,67 la sută.

 

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj a înregistrat peste 550 de contestaţii ale candidaţilor nemulţumiţi de notele obţinute la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat, recorectarea lucrărilor urmând să aibă loc, luni şi marţi, în Bistriţa-Năsăud, potrivit Mediafax.

Secretarul Comisiei tehnice de bacalaureat din cadrul ISJ Cluj, Călin Murăşan, a declarat că în sesiunea a doua a Bacalaureatului au fost înregistraţi 1.864 de candidaţi respinşi.

„Au fost înregistrate la nivelul ISJ Cluj un număr de 552 de contestaţii depuse de elevii nemulţumiţi de mediile obţinute la sesiunea de toamnă a bacalaureatului. Aceste contestaţii se vor analiza luni şi marţi în Bistriţa-Năsăud, iar rezultatele finale se vor afişa miercuri”, a spus Murăşan.

În sesiunea a doua a bacalaureatului, promovabilitatea în judeţul Cluj este de 20,62 la sută.

La sesiunea din vară a bacalaureatului, promovabilitatea în judeţul Cluj a fost de 54,91 la sută.

Cele mai citite

Avertizare Cod Portocaliu de inundații emis pentru șase județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe 30 septembrie, pentru râurile...

Aproximativ 28.000 de locuințe nu sunt alimentate cu energie electrică

Aproape 28.000 de locuințe nu erau alimentate cu energie electrică luni dimineaţa, în urma incidentelor apărute în timpul nopţii pe reţelele de medie şi...

VIDEO Ninge pe cel mai înalt drum din România. Lucrătorii de la Drumurile Naționale acționează cu utilaje de deszăpezire

Ninge pe cel mai înalt drum din țară, Transalpina, iar lucrătorii de la Drumurile Naționale acționează pentru îndepărtarea zăpezii. Stratul de zăpadă este de 1...
Ultima oră
Pe aceeași temă