21.1 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialCONTESTAŢII BAC 2011, sesiunea de toamnă: Peste 300 de contestaţii în Vaslui

CONTESTAŢII BAC 2011, sesiunea de toamnă: Peste 300 de contestaţii în Vaslui

Peste 300 de contestaţii au fost depuse de către candidaţii care au susţinut sesiunea din toamnă a bacalaureatului în judeţul Vaslui, în urma afişării rezultatelor, majoritatea tezelor contestate fiind la matematică, potrivit Mediafax.

Un număr de 313 contestaţii au fost depuse la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui în urma susţinerii celei de-a doua sesiuni a bacalaureatului din acest an, ceea ce reprezintă 10 la sută din totalul tezelor corectate de către profesori în cele două centre din judeţul Vaslui.

Cele mai multe contestaţii au fost, ca şi la sesiunea din vară, la matematică, unde unul dintre candidaţi a primit nota 1,2.

„Unii elevi nu sunt de înţeles atunci când contestă notele, aşa cum a făcut-o un candidat din centrul de examen din Negreşti, care a primit iniţial doar nota 1,2. Oricum, per ansamblu, numărul contestaţiilor este mai mic decât ne-am fi aşteptat, tezele urmând să fie recorectate într-un centru din Bacău”, a declarat, luni, inspectorul general al ISJ Vaslui, Vasile Ursanu.

Potrivit sursei citate, contestaţiile vor fi soluţionate în 5 şi 6 septembrie, rezultatele finale urmând să fie afişate în 7 septembrie.

La nivelul judeţului Vaslui, procentul de promovabilitate la sesiunea din toamnă a bacalaureatului este, înainte de rezolvarea contestaţiilor, de 31,05 la sută.

Promovabilitatea la sesiunea din toamnă a bacalaureatului organizată în judeţul Vaslui este de 31,05 la sută.

Dacă faţă de alte judeţe din ţară procentul este foarte bun, faţă de sesiunea din vară a bacalaureatului acesta este în scădere cu 13 procente.

La sesiunea de vară a Bacalaureatului, promovabilitatea în judeţul Vaslui a fost de 44, 29 la sută, procentul crescând cu 1,01 in urma rezolvării contestaţiilor.

Cele mai citite

Barcelona își continuă parcursul perfect în La Liga

Barcelona a obținut a șaptea victorie consecutivă în La Liga, menținându-se neînvinsă sub conducerea lui Hansi Flick. Barcelona a câștigat meciul din etapa a 7-a...

Rareș Bogdan avertizează asupra unui dezastru economic cauzat de politica PSD și a lui Marcel Ciolacu

Rareş Bogdan a lansat miercuri seară un atac la adresa premierului Marcel Ciolacu și a liderilor PSD pe care îi acuză de faptul că...

De ce Donald Trump vrea să amenințe Iranul cu „distrugerea”

Donald Trump a declarat miercuri că ar trebui să ameninţe Iranul cu "distrugerea" dacă această ţară ar ataca un candidat la alegerile americane, declaraţie...
Ultima oră
Pe aceeași temă