15.2 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialConstantina Dita, forfait pentru CM

Constantina Dita, forfait pentru CM

Atleta Constantina Dita, campioana olimpica la maratonul de la Beijing, a castigat proba de 10.000 m din cadrul Campionatului National de atletism care s-a disputat weekend-ul trecut la Bucuresti.

Din pacate, dupa cursa Constantina Dita, in varsta de 39 de ani, a declarat ca are o usoara contractura la gamba, survenita in urma unui antrenament, si nu va participa la Campionatele Mondiale de atletism de la Berlin care vor avea loc in perioada 15-23 august 2009. Astfel delegatia Romaniei de la Berlin va avea inca o vedeta mai putin, Marian Oprea vicecampionul olimpic la triplusalt de la Atena, fiind de asemenea indisponibil pentru Mondiale.

Singura veterana a lotului nostru de atletism pe care inca se poate conta pentru CM este Nicoleta Grasu care la Nationale a reusit sa arunce discul la 64,40 m, inregistrand cea mai buna performanta din acest sezon, cu peste un metru fata de cei 63,34 m obtinuti anterior. Nicoleta Grasu, care la JO de la Beijing s-a numarat printre favoritele la o medalie dar nu a intrat in lupta pentru podium, isi doreste foarte mult sa demostreze lumii ca ceea ce s-a intamplat in China a fost doar un mare ghinion. In momentul de fata, 15 atleti au deja realizat baremul A pentru participarea la Mondialele de la Berlin.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă