12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialConstănţenii joacă pentru titlu

Constănţenii joacă pentru titlu

Atât CSV 2004 Tomis, cât şi CVM Tomis au încheiat sezonul regulat pe locul secund în clasament în ierarhia Diviziei A1 şi s-au calificat în play-off.

Băieţii şi-au câştigat deja dreptul de a juca în semifinale, unde vor întâlni formaţia Dinamo. De partea cealaltă, fetele au avut un program foarte încărcat şi nu au putut juca încă în sferturile competiţiei. În această fază, echipa de pe litoral nu ar trebui să aibă emoţii, urmând a întâlni SCM U Craiova, echipă care a încheiat sezonul regulat pe locul 7.

Dacă fetele au şanse mari la accederea în semifinale, băieţii se gândesc deja la disputa din penultimul act, unde vor întâlni echipa Dinamo. Se va juca în sistemul „cel mai bun din cinci jocuri”. Pentru că s-a clasat mai bine la finalul sezonului regulat, gruparea de la malul mării va avea avantajul terenului propriu. Astfel, primele două întâlniri vor avea loc la Constanţa, joi şi vineri. Următoarele două se vor disputa în Sala „Extreme” din Capitală, iar dacă va fi nevoie de joc decisiv, se va reveni pe litoral, iar calificarea în ultimul act se va juca în Sala Sporturilor din Constanţa. Meciurile 4 şi 5 se vor disputa doar cu condiţia ca una dintre echipe să nu îşi adjudece primele trei partide, în aceste condiţii calificarea fiind deja jucată. În ceea ce priveşte disputa propriu-zisă dintre Tomis şi Dinamo, aceasta poate fi catalogată drept un veritabil derbi al întrecerii interne. Cele două formaţii sunt deja rivale de tradiţie şi se luptă mereu cu şanse aproximativ egale la adjudecarea titlului.

În cadrul sezonului regulat, cele două echipe şi-au împărţit victoriile. La Constanţa, CVM Tomis s-a impus de o manieră categorică, scor 3-0. Se întâmpla în ultima etapă a turului. Partida din retur a fost câştigată de Dinamo, scor 3-2, dar trebuie menţionat faptul că trupa de pe litoral era deja sigură de locul secund în ierarhia sezonului regulat, iar gândul tomitanilor stătea mai mult la meciurile din Cupa Challenge.

Înţelegere

Fetele joacă la Constanţa

Echipa feminină de volei CSV 2004 Tomis Constanţa a ajuns la un acord cu formaţia SCM U Craiova pentru a disputa toate meciurile din sferturile de finală pe litoral. Sistemul competiţional în această fază a play-off-ului spune că gruparea calificată se stabileşte în sistemul cel mai bun din trei jocuri. Primul şi ultimul trebuiau să se joace la Constanţa, dar oficialii echipei oltene au dat curs cererii omologilor de pe litoral pentru a juca şi meciul al doilea tot la malul mării. Meciurile vor avea loc vineri şi sâmbătă.

3 victorii îi sunt necesare CVM-ului pentru a accede în finala Diviziei A1.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă