La Universitatea „Ovidius“ se repartizează în aceste zile locurile în cămine.
În Constanţa, potrivit datelor universităţii, pentru anul universitar 2014-2015, au fost depuse 1.405 cereri de cazare pentru cele patru cămine. Dintre acestea, 956 de locuri de cazare sunt pentru studenții români. În total vorbim de 1.327 de locuri dacă le adăugăm şi pe acelea destinate bursierilor. În premieră, în anul universitar 2014-2015, atribuirea locurilor în cămine se face cu ajutorul unui sistem informatizat conform criteriilor de ierarhizare aprobate în Consiliul de Administrație al Universității „Ovidius” din Constanța.
Pentru a fi siguri că nu va rămâne nici un student fără un loc de cazare, universitatea constănţeană a semnat cu Liceul Internațional de Informatică un protocol de colaborare în urma căruia studenții vor beneficia de locuri în căminele liceului. Prioritate la cazare au studenții care învaţă la fără taxă, cei care au medii mari și locuiesc la o distanță mai mare de 40 km de Constanța. De asemenea, se ţine cont de anul de studii.
Nereguli descoperite
De cealaltă parte, reprezentanţii studenţilor se declară nemulţumiţi. Tinerii susţin că au semnalat nereguli în procesul de cazare. Mai precis, într-un document al Federaţiei Organizaţiilor Studenţeşti din Universitatea “Ovidius”, studenţii transmit un mesaj comun cu privire la anumite probleme. Tinerii cer în primul rând mai multă transparenţă. De exemplu, ei au solicitat ca “la sfârşitul fiecărei zile a procesului de cazare să se afişeze listele cu studenţii care au încheiat contracte de cazare, precum şi camerele în care se află, pentru fiecare cămin în parte”. Alte nemulţumiri se referă la faptul că “nu există o procedură prin care studenţii pot face schimb de locuri între cămine” sau “în anumite camere există condiţii improprii de locuit”. De asemenea, studenţii trag un semnal de alarmă şi în ceea ce priveşte eficienţa derulării sistemului informatic de repartizare, pentru că cea mai mică eroare apărută dă peste cap întregul sistem.
“În sistemul informatic apar studenţi care deşi sunt din alte localităţi, la mai mult de 40 km, sunt menţionaţi ca fiind constănţeni şi ca urmare nu pot primi drept de cazare”, mai reclamă studenţii.