15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialConstanta, orasul bodegilor

Constanta, orasul bodegilor

» Inspectorii OJPC au fost intampinati in baruri de muste, fete de masa gaurite si bai insalubre.

» Unitatile controlate vor fi inchise pana la remedierea deficientelor.

Turistii au ce "admira" in acest sezon in marele oras turistic Constanta. Baruri vechi de zeci de ani cu fete de masa gaurite de tigara, cu grupuri sanitare parca rupte din Evul Mediu, fara sapun, fara hartie igienica si cu cioburi in loc de oglinzi. Trei astfel de baruri au fost verificate ieri de inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Constanta. "Din cele trei locatii verificate, toate au prezentat deficiente si risca amenzi cuprinse intre 3.000 si 5.000 lei. Nu am crezut ca mai putem gasi unitati intr-o stare atat de mizerabila, care nu aigura nici minimul de igiena. Administratorii barurilor au fost chemati astazi la sediul OJPC Constanta si, cel mai sigur, le vom inchide unitatile pana la asigurarea unor conditii decente pentru clienti", a declarat directorul OJPC Constanta, Gheorghe Trandafir.

La SC Club Tinadin SRL au fost gasite grupuri sanitare necorespunzatoare, carne fara eticheta de provenienta, bucataria era plina de muste, iar spatiile de depozitare erau insalubre. De asemenea, meniul afisat nu avea tarife. Cele mai mari probleme au fost depistate la SC Thomas SRL, unde clientii erau tinuti in cele mai mizere conditii. Locul rezervat nefumatorilor consta intr-o incapere mai mica de doi metri patrati, fara geamuri si scaune cu un picior lipsa. Grupurile sanitare precare nu aveau nici o dotare. Barmanul a gasit repede explicatia: "Daca punem hartie, se fura". La cea de-a treia unitate verificata in Kilometrul 4-5, Cafe-bar Boby,  nu a fost gasit un spatiu corespunzator amenajat pentru nefumatori.

» Servicii precare
Inspectorii OJPC Constanta vor inteti controalele la barurile si restaurantele din judetul Constanta, care ofera servicii lipsite de calitate atat turistilor, cat si constantenilor. "De saptamana viitoare isi va incepe activitatea si Comandamentul pentru Litoral, care va avea trei sedii si va acoperi intreaga zona dintre Navodari si Vama Veche. Avem oamenii pregatiti sa actioneze. Nu vom accepta nicio scuza din partea patronilor si le-am comunicat deja inspectorilor sa aplice sanctiunile maxime pentru deficientele depistate", a conchis Gheorghe Trandafir.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă