14 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialConstanta, casa voleiului romanesc

Constanta, casa voleiului romanesc

» Nationalele de volei ale Romaniei si-au stabilit la Constanta cartierul general pentru meciurile din Liga Europei.

» Echipele si-au impartit victoriile in partidele din Liga Europei disputate contra Frantei si Belgiei.

» Jocurile din Sala Sporturilor au adus nationala feminina mai aproape de calificare, in timp ce baietii mai au sanse, insa mai mici.

Atat nationala feminina cat si cea masculina si-au stabilit la Constanta cartierul general pentru meciurile din Liga Europei, competitie semioficiala organizata sub egida Federatiei Europene. In aceasta competitie, fetele au ajuns deja in penultima etapa, in timp ce baietii au ajuns doar la jumatatea drumului. Nationala feminina a intalnit sambata si duminica Franta, in doua partide decisive pentru calificarea in final-four-ul intrecerii, programat sa se dispute in Turcia. Fetele antrenate de Paul Bogdan au dat piept cu puternica nationala a Frantei si, in cazul in care reuseau sa se impuna in ambele partide, obtineau biletele pentru ultima faza a competitiei. Oaspetele au venit la Constanta constiente ca nu au voie sa faca nici un pas gresit daca vor sa mai pastreze sanse de calificare in faza finala. Acest lucru s-a vazut in prima partida, cand au reusit sa se impuna cu scorul de 3-2.

 

In ciuda acestei infrangeri, tricolorele nu au dezarmat si au reusit sa isi revina in partida de duminica. Dupa un nou meci de cinci seturi, gazdele au invins si astfel pastreaza prima sansa la final-four. Baietii au incheiat o data cu meciurile in compania Belgiei prima parte a competitiei. La fel ca fetele, tricolorii au reusit sa se impuna o singura data in fata Belgiei. Dupa ce au cedat primul meci cu scorul de 3-2, baietii antrenati de celebrul Stelian Moculescu au reusit sa se mobilizeze si sa isi treaca si ei in palmares o victorie, scor 3-2.

» Sala, aproape goala
In ciuda faptului ca nationalele de volei au ales sa dispute aceste partide importante in Constanta, spectatorii de la malul marii nu s-au inghesuit sa urmareasca partidele. La meciul fetelor au asistat circa 100 de persoane, in timp ce la baieti prezenta a fost dubla: aproximativ 200 de persoane. Privelistea a fost dezolanta, tinand cont ca Sala Sporturilor are o capacitate de 2.000 de locuri. Numarul mic de spectatori este ingrijorator, mai ales ca organizatorii au hotarat ca intrarea la ambele partide sa fie libera.

Cele mai citite

FCSB a învins în deplasare pe PAOK Salonic cu 1-0(1-0) în 10 oameni

FCSB a obţinut o victorie mare cu echipa greacă PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, în...

FCSB a învins în deplasare pe PAOK Salonic cu 1-0(1-0) în 10 oameni

FCSB a obţinut o victorie mare cu echipa greacă PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă