17.5 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialConsiliul Local Alba Iulia iese pe usa din dos din afacerea "Profi"

Consiliul Local Alba Iulia iese pe usa din dos din afacerea „Profi”

Lovitura de teatru in afacerea prin care Consiliul Local Alba Iulia s-a asociat cu firma „Profi Rom Food” SA in scopul construirii unui supermarket „Profi” in municipiu. Fostii proprietari ai terenului pe care a fost construit supermarketul au castigat in Justitie dreptul de proprietate, astfel incat CL a fost nevoit sa rezilieze contractul incheiat cu societatea mentionata. Alesii locali au adoptat o hotarare in aceste sens, astfel ca dupa intrarea in vigoare a documentului, fostii proprietari pot emite pretentii asupra terenului.

Primarul municipiului, Mircea Hava, nu s-a aratat, insa, ingrijorat de aceasta situatie. „Am prevazut in contractul de asociere ca in cazul in care terenul se pierde, „Profi” va discuta cu noul proprietar. Am sustinut cauza Consiliului Local la toate instantele, insa fostii proprietari au castigat pe buna dreptate”, a declarat Hava.
Edilul a mai spus ca administratia locala a incasat deja o suma cuprinsa intre 50.000 si 60.000 de euro din contractul de asociere (pe o perioada de 49 de ani) cu „Profi Rom Food”. El a adaugat ca, daca va fi nevoie, suma respectiva va fi returnata firmei care administreaza supermarketul.
„Terenul pe care este amplasat Supermarketul „Profi”, in suprafata de pana la 4.600 mp si diferenta pana la 1,75 ha de teren trecut in proprietatea statului ca efect al schimbului si intabularii in Cartea Funciara, revin in acest moment la situatia anterioara de carte funciara. Motivat de aceasta imprejurare, cetatenii care au avut, anterior cooperativizarii, terenuri in proprietate in aceasta parcela de 1,75 ha au solicitat reconstituirea dreptului de proprietate si punerea in posesie cu aceste suprafete. Persoanele indreptatite sunt in numar de trei: reclamanta Onita Totorcea, intervenienta Maria Gherman si Marina Dana Topa”, se precizeaza in raportul de specialitate care insoteste hotararea adoptata de consilierii locali.
Onita Totorcea si Maria Gherman au obtinut dreptul de proprietate in instanta de judecata, in timp ce Marina Dana Topa a formulat o petitie in baza Legii 247/2005. Primarul Mircea Hava a mai afirmat ca persoanele care au dat in judecata administratia locala au primit, in compensatie, teren in alta parte, care a fost vandut.

„Profi Rom Food”, nevoita sa se inteleaga cu noii proprietari

„Probabil ca au uitat de intelegerea scrisa pe care am avut-o si ne-au dat in judecata. Vom vedea cum se va proceda, avand in vedere ca acestea nu mai pot sa dea terenul inapoi pentru ca l-au vandut”, a mai spus Hava.
Dupa ce a fost discutat la toate instantele din Alba Iulia, dosarul a ajuns si pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care a mentinut hotararile anterioare ale instantelor, potrivit carora reclamantele trebuie sa intre in posesia suprafetelor de teren solicitate. In situatia de fata, reprezentantii „Profi Rom Food” vor fi nevoiti sa discute cu noii proprietari modul in care vor utiliza in continuare terenul respectiv.
Exista posibilitatea cumpararii imobilului, dar exista si varianta inchirierii. In ambele situatii „Profi Rom Food” SA are de pierdut, tinand cont de faptul ca in contractul de concesiune cu Consiliul Local au fost incluse preturi mult sub valoarea de piata a terenului din zona respectiva.

Cele mai citite

Hezbollah: Orice legฤƒturฤƒ cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenลฃial รฎnlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...

19 candidaturi au fost respinse la alegerile prezidenศ›iale. Doi candidaศ›i au fost respinศ™i

Pรขnฤƒ รฎn prezent, pentru alegerile prezidenศ›iale din 2024 din Romรขnia, au fost depuse 19 candidaturi, dintre care doar 7 au fost validate de Biroul...

Hezbollah: Orice legฤƒturฤƒ cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenลฃial รฎnlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ