15 proiecte de hotarare in mai putin de o jumatate de ora. Aceasta a fost sedinta de Consiliu Judetean care a avut loc miercuri la Botosani si care a vrut sa demonstreze maturitatea consilierilor judeteni, dupa cum s-a exprimat presedintele CJ Botosani Constantin Contac.
Nici un consilier nu a avut de co-mentat la proiectele supuse dezbaterii, adoptarea acestora fiind rezultatul unui consens general prin ridi-carea mainilor. Doar proiectul privind noul regulament de organizare si functionare al Consiliului Judetean a intrezarit niscaiva opinii din partea Opozitiei, mult restranse dupa adoptarea statului alesilor locali. Aprobarea celor 15 proiecte de hotarare in mai putin de jumatate de ora s-a facut in ciuda faptului ca la ultima sedinta au lipsit in jur de zece dintre consilieri, acestia fiind plecati in concediu. Printre acestia si cei doi vicepresedinti, Marcela Lozneanu si Dorin Ciustea. Desi la limita, sedinta a fost declarata inca de la inceput statutara, iar proiectele adoptate vor putea fi puse in practica. In sala erau prezenti 23 din cei 33 de consilieri. Dupa primele proiecte aprobate fulger, consilierul PSD Mircea Danua, surprins de viteza votului, a spus: „prea repede mergem” la care replica liderului PSD care este si pre-sedintele CJ Botosani Constantin Contac a fost motivata prin maturitatea consilierilior: „Cred ca am devenit mai maturi, comisiile lucreaza serios si cred ca asa trebuie sa mearga sedintele noastre de acum incolo”, a spus Contac.
Goana dupa… indemnizatii
Prin modificarile aduse la legea administratiei locale, sedintele ordinare la CJ Botosani vor fi lunare, si nu o data la doua luni ca pana acum, ceea ce determina Executivul CJ Botosani sa accelereze pentru ca „time is money”. In prezent, la nivelul CJ Botosani PSD detine majoritatea covarsitoare, dupa ce mai multi consilieri liberali, dar si PP actualmente PNG, au ales fostul partid de guvernamant. Singura interventie in cadrul sedintei de miercuri a fost a consilierului PD Viorel Alexandru, care a cerut ca amendamentele propuse la proiectele de hotarare sa fie redactate in scris si transmise secretarului comisiei, lucru acceptat de ceilalti consilieri care au aprobat Regulamentul de organizare si functionare a Consiliului Judetean cu modificarea propusa de consilierul democrat: „Pentru eficientizarea sedintelor CJ si mai ales pentru ca hotararile adoptate sa fie foarte clare si faca echivoc toti consilierii care suntem membri in comisii de specialitate sa depunem amendamentele in scris. Cine nu depune amendamentul in scris inseamna ca nu are nimic de spus. Daca i-a fost respins amendamentul in comisie e posibil sa nu mai ridice mana pentru discutii in plen”, a declarat Viorel Alexandru, consilier PD.