16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialConsilierii Aliantei au intrat in "alerta portocalie"

Consilierii Aliantei au intrat in „alerta portocalie”

Consilierii Partidului Conservator Galati au sustinut PSD pentru obtinerea unui mandat de vicepresedinte a Consiliului Judetean.

Criza politica iscata la Galati continua prin procese si declaratii ale liderilor celor doua tabere: PNL/PD versus PC/PSD. Deocamdata, singurul rezultat concret este ca CJ a ramas cu un singur vicepresedinte. Prefectura Galati a atacat Hotararea 251 a CJ la Contenciosul Administrativ. Primul termen stabilit aleatoriu de calculator este 9 noiembrie. Pana atunci, Hotararea 251 este lipsita de valabilitate, iar pesedistul Eugen Chebac a fost suspendat din functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean.
Chiar daca hotararea a fost suspendata, liderii PNL si PD au toate motivele sa isi faca griji, pentru ca vicepresedinta liberala a Consiliului Judetean, Marcela Sighinas, nu va putea verifica modul de atribuire a lucrarilor de investitii si de cheltuire a banilor de la bugetul CJ. Secretarul de stat in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor Mircea Toader, presedinte al PD Galati, a anuntat ca toti consilierii Aliantei D.A. din CJ vor trece in stare de alerta, urmand ca in aceasta perioada sa monitorizeze cu atentie activitatea consiliului condus de Eugen Durbaca, dar si toate miscarile consilierilor de la Partidul Conservator si PSD.

PSD: contraatacuri conexate

PSD Galati a trecut la contraatac, deschizand doua actiuni in justitie: mai intai a fost atacata in contencios contestatia Prefecturii, apoi alegerea liberalei Marcela Sighinas in functia de vicepresedinta a CJ Galati, care s-a facut cu buletine de vot intocmite similar cu cele de la alegerea pesedistului Eugen Chebac.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă