22.8 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialConservatorii sibieni nu vor sa renunte la functiile din administratie

Conservatorii sibieni nu vor sa renunte la functiile din administratie

Conservatorii sibieni cred ca partidul pe care il reprezinta este unul marginalizat in Parlament si folosit doar atunci cand este nevoie de un adaos la „masina de vot”. Presedintele fililalei din judet a PC, Iosif Moldovan, considera ca daca reprezentantii formatiunii politice nu ar fi ajuns in Parlament si la guvernare, atunci echilibrul in cadrul coalitiei aflata la putere ar fi fost mult mai fragil sau chiar inexistent.
De aici si pana la ideea ca reprezentantii PC sunt indispensabili actului de guvernare nu mai ramane decat un mic pas de facut. Pe care conservatorii sibieni il fac fara probleme si cu mult orgoliu politic, anticipand ca declaratile politice „contra”, date de divere personalitati, pot pune in pericol sprijinul pe care membrii acestei formatiuni il ofera acum celorlalte partide aflate la guvernare.
„Aliantei „D.A.” ii convine cand reprezentantii sai sunt sprijiniti de conservatori, dar in momentul in care venim si noi cu un candidat, cum a fost cazul presedintiei Camerei Deputatilor, acest fapt a fost considerat un boicot. Noi nu ne consideram un partid de mana a doua, iar in momentul bilantului vom aprecia colaborarea noastra in functie de sustinerea proiectelor legislative propuse de conservatori in Parlament. Se pare ca regulile stabilite in programul de guvernare sunt valabile doar pentru doua partide, iar restul tebuie doar sa voteze tot ce li se propune”, a declarat Iosif Moldovan.
Mai mult, conservatorii sunt nemultumiti de faptul ca proiecte de lege pe care ei le considera importante sunt ignorate de ceilalti politiceni. Acestea ar fi cele referitoare la votul uninominal, la legea confiscarii averilor ilicite sau reducerea TVA pentru alimentele de baza, neimpozitarea profitului reinvestit, sau reprezentarea obligatorie a romanilor in institutiile administratiei publice locale in zonele in care romanii sunt minoritari.
„Din pacate, multe dintre aceste proiecte nu sunt agreate de reprezentantii partidelor din Alianta PNL-PD, care isi aduc aminte de noi doar cand au nevoie de voturi sau sprijin parlamentar pentru propriile pachete de legi ce sunt in pericol sa cada din cauza lipsei numarului de voturi”, a adaugat liderul PC Sibiu.

Cele mai citite

Industria mobilei din România, în scădere: Contribuție în 2023 cu 27% mai mică decât în 2016

În 2023, industria mobilei din România a adus o contribuție de 1,23 miliarde de euro la balanța comercială, înregistrând o scădere de 27% față...

Marcel Churchill sau războiul rozetelor

Întrebat de ce nu s-au luat măsuri după ce județul Galați a fost lovit de două ori de inundații majore de-a lungul timpului,...

Dialog satiric despre cum să îngropi afacerile românești

– Mata urlai așa? A murit răposatul? – Aș! Făceam vocalize. Repetam pentru înmormântarea de mâine. Client sau rudă? – Îmi dai voie! Pafta Viorel!...
Ultima oră
Pe aceeași temă