21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialCONGRES PPE la Bucureşti. Fiica Iuliei Timoşenko a sosit la Congres. Elena...

CONGRES PPE la Bucureşti. Fiica Iuliei Timoşenko a sosit la Congres. Elena Băsescu a întâmpinat-o

Evghenia Timoşenko, fiica fostului prim-ministru al Ucrainei Iulia Timoşenko, a fost întâmpinată, miercuri, la Palatul Parlamentului, unde se desfăşoară Congresul PPE, de fiica preşedintelui Traian Băsescu, europarlamentarul PDL Elena Băsescu, informează Mediafax.

Elena Băsescu a condus-o pe Evghenia Timoşenko spre sala în care se ţine Congresul PPE.

Înainte de a ajunge în acea sală, fiica Iuliei Timoşenko a fost salutată şi de către preşedintele PDL, Vasile Blaga.

Evghenia Timoşenko a declarat că la întâlnirea cu Traian Băsescu va avea ocazia să discute şi să asculte sfaturile şi opiniile preşedintelui în legătură cu situaţia din Ucraina.

„O să avem o întâlnire şi o recepţie cu preşedintele Traian Băsescu în această după-amiază şi o să putem să discutăm şi să ascultăm sfaturile şi opiniile sale în legătură cu situaţia din Ucraina”, a precizat fiica Iuliei Timoşenko întrebată dacă Traian Băsescu i-a promis ajutor.

Citeşte şi:

LIVE TEXT. CONGRESUL PPE, LA BUCUREŞTI: Merkel, Barroso şi Reding, în România – Congres cu LEŞINURI şi PROTESTE

CONGRES PPE la Bucureşti. Elena Udrea: Domnului Ponta i-ar fi plăcut ca Traian Băsescu să NU se întâlnească cu Merkel şi Barroso. Asta e. Liderii europeni sunt cu Băsescu

CONGRES PPE la Bucureşti. Laszlo Borbely: Congresul este un eveniment istoric pentru România

Preşedintele Traian Băsescu o va primi, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe Evghenia Timoşenko, fiica fostului prim-ministru din Ucraina, Iulia Timoşenko, condamnată anul trecut în ţara vecină la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere.

Primirea Evgheniei Timoşenko, fiica în vârstă de 31 de ani a fostului premier ucrainean, face parte din programul public al preşedintelui Băsescu pentru miercuri, 17 octombrie, când la Bucureşti se desfăşoară şi Congresul PPE, la care şeful statului va participa, în calitate de invitat, în cursul după-amiezii, după cum a anunţat Preşedinţia.

După încarcererea Iuliei Timoşenko în august 2011, Evghenia Timoşenko a întreprins o campanie în favoarea eliberării mamei sale, ea vizitând în ultimul an mai multe capitale importante, cum ar fi Berlin, Paris şi Washington, fiind prezentă inclusiv la Strasbourg, la CEDO, la audierile privind cazul fostului premier ucrainean.

Cele mai citite

Erdogan acuză Israelul că pregătește un „genocid” în Liban

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat sâmbătă Israelul că pregăteşte un "genocid" în Liban, denunţând "atacuri brutale" împotriva Hezbollah care au costat vieţile...

Antony Blinken acuză din nou China de sprijinirea războiului rus în Ucraina

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a reiterat acuzațiile la adresa Chinei privind susținerea "mașinii de război rusești" în Ucraina, în cadrul unei întâlniri...

Ministrul Energiei anunţă măsuri speciale pentru a pregăti reţeaua energetică în faţa condiţiilor meteorologice extreme

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunţat finalizarea unui nou comandament energetic, cu scopul de a pregăti România pentru fenomenele meteorologice extreme prognozate în următoarele...
Ultima oră
Pe aceeași temă