Preşedinta Organizaţiei de Femei a PDL, Sulfina Barbu, a cerut USL să voteze, în această toamnă, legea care urmează să reformeze asistenţa socială din România, dacă doresc ca frauda din acest domeniu să înceteze.
„Organizaţia de Femei a Partidului Democrat Liberal somează USL-ul să voteze legea privind reforma asistenţei sociale. Dacă nu le-a plăcut celor doi reprezentanţi ai USL, Ponta şi Antonescu, când ministrul Muncii a ieşit cu un raport, atunci au acest instrument la dispoziţie, ca în luna septembrie să voteze legea privind reforma în asistenţa asocială. Să nu mai vedem fraudă din banii pentru în asistenţa socială care nu sunt deloc puţini. Vorbim de 14 miliarde de lei noi pe care bugetul de stat îi dă dar trebuie să meargă la cei care au nevoie, nu la cei care dau votul pentru un primar sau altul”, a declarat Sulfina Barbu, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Cluj.
Ea a precizat că PDL, spre deosebire de USL, are curajul să facă această reformă, precum şi verificările necesare, pentru a pune capăt unei risipe de bani care se îndreaptă şi către oameni cărora nu li-sar cuveni aceste ajutoare sociale, deoarece au fost folosite şi ca mită electorală.
„Vrem să vedem dacă USL-ul una spune, iese la televizor şi plânge domnul Ponta că sunt fraudate alegeri, dar pe de altă parte plâng când rapoartele arată că primarii dumnealor folosesc aceste instrumente în scop electoral. Vrem să vedem că nu au un limbaj dublu”, a afirmat preşedinta OFPDL.
Sulfina Barbu a atenţionat că fiecare parlamentar al USL din Camera Deputaţilor va fi monitorizat pentru a vedea cum votează la această lege, atât în comisii, cât şi în plenul Parlamentului.
„O mare provocare”
La rândul său, preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, a declarat că după Codul Muncii, această reformă legislativă este cea mai mare provocare a formaţiunii din care face parte. El a precizat că nu este normal ca oameni care au maşini înmatriculate în alte ţări, cum ar fi Bulgaria, să beneficieze de bani proveniţi dintr-o formă de ajutor social.
El a mai spus că aceste modificări legislative nu înseamnă că ajutoarele sociale vor fi tăiate, ci că vor fi acordate în baza unor noi reguli. Pachetul de modificări legislative care vizează domeniul asistenţei sociale presupune amendarea a 15 acte normative şi redactarea a cinci propuneri noi.