21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialConferinta extraordinara a PSD Constanta

Conferinta extraordinara a PSD Constanta

Social-democratii de la Constanta au finalizat pregatirile pentru lucrarile congresului extraordinar programat pe 10 decembrie. In prezenta secretarului general al PSD, conducerea organizatiei judetene Constanta a prezentat celor peste 130 de delegati ai filialelor locale punctele inscrise pe ordinea de zi.
Conducerea judeteana a PSD a tinut sa precizeze faptul ca organizatia este una dintre cele mai bune din tara, in conditiile in care foarte putini dintre primari, viceprimari, alesi locali si judeteni au ales sa schimbe culoarea politica prin trecerea la alte partide. In concluzie, liderul organizatiei judetene a lansat un apel la unitate, factor decisiv in castigarea alegerilor locale si generale. Social-democratii trebuie sa actioneze pentru intarirea pozitiei in preferintele electoratului, in conditiile in care reprezentantii puterii dau dovada de incapacitate in gestionarea relatiilor din coalitia care asigura guvernarea.

Bani putini

Secretarul general al PSD, Miron Mitrea, a prezentat in culori destul de sumbre situatia in care se va afla Romania chiar din prima zi a anului viitor. Mitrea a oferit ca argument fondurile ce vor fi alocate dupa aderare. Conform proiectului de buget pe anul viitor, ne numaram printre cele mai bogate tari din Europa, caz in care fondurile pe care le vom primi reprezinta jumatate din contributia Romaniei la bugetul European. Mitrea a rasucit si mai mult cutitul in rana in momentul in care a prezentat situatia in care se afla actuala guvernare. „Brambureala” si „haos” au fost cuvintele cu care secretarul general al PSD a caracterizat situatia creata prin iesirea de la guvernare a conservatorilor care astfel au modificat echilibrul de forte din Parlament. La toate acestea se adauga incercarea prin care Stolojan, sub pretextul intaririi PNL, actioneaza pentru crearea unei noi formatiuni politice ce se va afla in armonie cu democratii.

Stau bine in sondaje

Rezultatele sondajelor de opinie, chiar si cele comandate de adversarii politici, voteaza PSD, in continuare, in topul preferintelor electoratului. Situatia din municipiul Constanta demonstreaza ca actuala conducere a primariei a actionat in interesul cetateanului. Locuitorii orasului s-au pronuntat in proportie de peste 70% in favoarea actualului edil. Situatia se modifica in judet, dar numai cu privire la procentele acumulate de partidele care asigura guvernarea. PSD, datorita eforturilor depuse de conducerile administratiilor locale, se afla in topul preferintelor inaintea democratilor si liberalilor. In ce priveste Primaria Constanta, social-democratii nu au decat de castigat. In cazul in care se vor pune in practica proiectele ce au ca obiect revigorarea turismului, dar si daca se va refuza finantarea acestora, social-democratii vor avea grija ca cetatenii orasului sa fie in cunostinta de cauza. Indiferent de situatie, reprezentantii PSD sunt convinsi ca vor castiga detasat cursa pentru administratiile locale.

Libertate totala

De la Constanta, la lucrarile Congresului PSD, vor pleca 45 de delegati, iar alti 25 au fost desemnati candidati la functii din conducerea centrala a partidului. In ce priveste votul pentru viitorul presedinte al PSD, conducerea organizatiei judetene a lasat fiecarui delegat posibilitatea sa aiba propria optiune. Sefii PSD Constanta au dat liberate de decizie in ce priveste alegerea viitoarei conduceri a partidului, disputata de Mircea Geoana si Sorin Oprescu, presedintele filialei Bucuresti. Miron Mitrea nu s-a declarat ingrijorat ca isi va pierde functia. Fostul ministru considera ca o candidatura pentru fotoliul ocupat de secretarul general al partidului dovedeste ca activitatea din partid este guvernata de spirit democratic. Social-democratii si-au propus sa valorifice orice greseala a puterii astfel incat la alegeri (eventual anticipate, ce ar putea fi programate in acelasi timp cu cele pentru desemnarea parlamentarilor europeni) PSD sa recastige ce a pierdut in 2004.

Cele mai citite

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...
Ultima oră
Pe aceeași temă