14.3 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialConductele din Valea Jiului, inlocuite prin "compensare"

Conductele din Valea Jiului, inlocuite prin „compensare”

LUPENI. Conducerea Regiei Autonome a Apei Valea Jiului (RAAVJ), de comun acord cu reprezentantii Consiliului Judetean Hunedoara, in subordinea caruia se afla regia, au decis inlocuirea unor conducte din orasul Lupeni din banii care trebuiau folositi la Valea de Brazi Ð Uricani. Decizia compensarii a fost luata din cauza ca fondurile alocate pentru Lupeni au fost consumate integral si s-a considerat ca pentru Valea de Brazi lucrarile mai pot astepta inca un an.
Potrivit reprezentantilor RAAVJ Petrosani, in proiectul tehnic intocmit pentru obiectivul de investitii „Reabilitarea retelelor de apa, etapa a II-a”, pentru zona Barbateni, care apartine de municipiul Lupeni, a fost prevazuta extinderea retelei de distributie din strada Pomilor, pentru alimentarea cu apa a tuturor locuintelor din aceasta zona. Investitia a fost executata in anul 2003 si a constat in instalarea a 1.173 metri de conducta, precum si executarea a 49 de bransamente.
In urma acestor lucrari, reteaua de distributie a apei din zona respectiva este formata din doua tronsoane distincte: unul nou, care alimenteaza locuintele din partea de sus a strazii, si unul vechi, realizat in urma cu circa 30 de ani, care ingheata in fiecare iarna. „Avandu-se in vedere starea tehnica in care se afla acest tronson de conducta, se propune inlocuirea lui”, sustine conducerea RAAVJ.
Astfel, regia a cerut sprijinul Consiliului Judetean pentru realizarea lucrarii, care prevede instalarea suplimentara a 650 m de conducta si executarea a 35 de bransamente. Numai ca fondurile prevazute pentru lucrarile din municpiul Lupeni au fost consumate integral, astfel ca s-a propus alocarea sumelor necesare din banii pentru investitii Uricani, lucru cu care CJ a fost de acord.
Valoarea proiectului a fost estimata la 65.000 RON, fara TVA, suma necesara fiind asigurata prin reducerea valorii lucrarilor prevazute pentru Valea de Brazi Ð Uricani.

Cele mai citite

Fidelis răsplătește solidaritatea: Tranșă dedicată celor care salvează vieți

Donatorii de sânge primesc un punct procentual în plus la dobândă și un prag de subscriere de zece ori mai mic Ministrul de Finanțe, Marcel...

Scholz avertizează: Atacul Iranului asupra Israelului amenință să destabilizeze întregul Orient Mijlociu

Cancelarul german Olaf Scholz a condamnat ferm atacul lansat de Iran împotriva Israelului, avertizând că acesta ar putea "să dea foc" întregii regiuni, potrivit...

Generația de Suflet vs Generația lui Rădoi

Cu cinci ani în urmă ca așa-numita  „Generație de Suflet” să ne scoată în stradă pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European,...
Ultima oră
Pe aceeași temă