13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialCondamnati la saracie

Condamnati la saracie

» O familie de la marginea satului Galbiori supravietuieste cu ajutorul alocatiilor primite de copii.

» Patru minori traiesc intr-o mizerie de nedescris de mai bine de sapte ani.

Sase suflete isi duc traiul intr-o coliba mai mica de 40 metri patrati, cu doua camere, situata la marginea satului Galbiori, din comuna Crucea. Parintii nu au nici un loc de munca si traiesc de pe o zi pe alta din veniturile sociale ale copiilor. "Nu imi pot gasi de lucru aici. E un sat prea mic si nu am unde sa ma duc. Cu ziua nu te primeste nimeni. Sotul meu are probleme cu coloana si nu poate nici el sa munceasca. Daca nu aveam, copiii poate mergeam in alta localitate sau la Constanta sa lucrez, dar nu am cum sa fac naveta cu ei dupa mine. Tot salariul l-as cheltui pe drum", a declarat mama celor patru copii, care a preferat sa isi pastreze anonimatul. Micutii au varsta cuprinsa intre doi si 9 ani si cu toate acestea sunt baza familiei. "Mai am cam doua luni de primit alocatia de 200 lei pentru baiatul de 2 ani. Cand n-o sa mai fie acesti bani, nu stiu ce-o sa ma fac. Ceilalti copii iau doar 32 lei", a adaugat dezamagita mama baietilor.
Unul dintre copii are varsta de 6 ani si merge zilnic, singur, cate doi kilometri pe jos pentru a ajunge la gradinita. "Nu mi-e frica sa merg la gradinita. Niciodata nu m-a adus mama", a declarat baiatul in varsta de 6 ani. Acesta a recunoscut si clipele de cosmar prin care trece in momentul in care mama "se cearta" cu tata. De asemenea, copilul este nemultumit ca masa zilnica primita consta intr-o farfurie de ciorba.

CONSECINTE
» Fara viitor
Cei patru copii ai familiei din Galbiori rostesc cu greu doua cuvinte cand sunt in prezenta unui strain. Comportamentul retras al minorilor este explicat de vecini prin tratamentul agresiv al parintilor asupra lor. Localnicii au declarat ca mama nu este o mare gospodina, fapt ce reiese si din dezordinea intalnita in cele doua camere ale casei, care nu este nici macar proprietatea lor, ci a fost lasata de familia tatalui. "Cei sase localnici nu au de niciunele. Situatia lor este cunoscuta de tot satul. Cred ca ar putea oricum sa isi gaseasca un loc de munca. Nu stiu cat vor mai putea trai asa si ce viitor vor avea acesti copii", a declarat educatoarea din Galbiori, Maria Stanescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă