13.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialConcerte si expozitii

Concerte si expozitii

Oratoriul "Elias" pe scena Ateneului
Oaspete constant al scenei Ateneului, Gabriela Popescu va participa la realizarea concertului din aceasta saptamana sub bagheta dirijorului german Christoph Adt, concert ce este dedicat monumentalului oratoriu "Elias". Lucrarea compusa de Felix Mendelssohn in 1846 pentru Festivalul de la Birmingham descrie evenimente si profetii din primele doua carti din Vechiul Testament.
Mezzosoprana Gabriela Popescu este absolventa a Conservatorului de muzica "Ciprian Porumbescu" din Bucuresti, unde a studiat cu profesoara Maria Slatinaru si profesoara Arta Florescu. S-a perfectionat apoi la Bayreuth si la Florenta, iar in 1985 obtine un angajament la Teatrul de opera din Magdeburg, unde activeaza ca prim solista pana in 1992, cand devine liber profesionista, cu statut de artist invitat. Cu o voce deosebita, "cu un registru de o rara frumusete si un dramatism magnetic", Gabriela Popescu reuseste sa cucereasca publicul. Nu doar calitatile sale vocale o plaseaza in elita artistilor lirici, ci si impresionantul repertoriu pe care il stapaneste cu autoritate. Este prezenta pe marile scene de opera din lume. Totodata, se remarca pe scenele de concert, in lucrari de rezistenta ale repertoriului vocal-simfonic. A colaborat cu  maestri renumiti, dintre care il amintim pe regizorul Roman Polanski, creatorul Povestirilor lui Hoffman la Opera Bastille din Paris, a interpretat Giulietta – "o aparitie tulburatoare". In 2009 a realizat premiera absoluta in versiune concertanta a operei "Merlin" de Carl Goldmark, precum si inregistrarea unui CD in colaborare cu Gerd Schaller si Bayerischer Rundfunk München.

ORCHESTRA SI CORUL FILARMONICII "George Enescu"
Dirijori: Christoph Adt, Iosif Ion Prunner.
Solisti: Irina Iordachescu, Gabriela Popescu, Ruben Muresan, Razvan Georgescu.
In program: Mendelssohn – Oratoriul "Elias".
ATENEUL ROMÂN – Sala Mare (Str. Franklin nr. 1, tel. 021.315.68.75), joi, 4 martie, vineri, 5 martie, ora 19.00. Pret bilet: 16 – 40 lei.

Concerte

ORCHESTRA NATIONALA RADIO SI CORUL ACADEMIC RADIO
Dirijori: Horia Andreescu, Dan Mihai Goia.
Solisti: Birgit Beer – soprana, Liliana Matei – alto, Stephan Heibach – tenor, Frank Blees – bas.
In program: D. Dediu – Hecatomba, L. van Beethoven – Simfonia a IX-a in re minor, op. 125.
SALA RADIO (Str. General Berthelot nr. 60-64, tel. 021.312.30.08), vineri, 5 martie, ora 19.00. Pret bilet: 10 – 20 lei.

STAGIUNEA DE MARTI SEARA
"Viata ca un cabaret", one woman show
Solisti: Adina Lazar – soprana, Diana Spanu – pian.
Isi dau concursul Emil Visinescu, Ciprian Parghel, Oana Manolea si Cristian Harabagiu.
In program: Verdi, J. Strauss, Abraham, Nieto, Loewe, Bernstein, Kander, A.L. Weber.
ATENEUL ROMÂN – Sala Mica (Str. Franklin nr. 1, tel. 021.315.68.75), marti, 9 martie, ora 19.00. Pret bilet: 8 – 16 lei.

SPECTACOLE
La Traviata
Dirijor: Rasvan Cernat.
Solisti: Mariana Colpos, Mihaela Ispan,
Ruxandra Ispas, Teodor Ilincai, Iordache Basalic, Liviu Indricau, Florin Simionca, Paul Basacopol, Constantin Negru, Alin Manzat.
OPERA NATIONALA BUCURESTI (Bd. Mihail Kogalniceanu nr. 70-72, tel. 021.314.69.80), vineri, 5 martie, ora 18.30. Pret bilet: 7,42 – 63,60 lei.

Expozitii


SENTIMENTI IN DIALOGO

Fotografie. Expozitia reprezinta un itinerar fotografic romano-italian al Rodicai Flesariu Marinescu, referent stiintific si curator la Muzeul Taranului Roman, care a avut ocazia sa cunoasca bine Italia si arta italiana. Ea a absolvit un master in cultura italiana si interculturalitate europeana.
INSTITUTUL ITALIAN DE CULTURA "Vito Grasso" (Aleea Alexandru nr. 41). Expozitia este deschisa pana pe 26 martie.

ICOANA CASEI
Icoane. Petru Costin, fondatorul Clubului Co­lectionarilor din Republica Moldova, a colectionat timp de 25 de ani icoane si alte obiecte de factura religioasa de pe teritoriul fostei Uniuni Sovietice. Expozitia actuala reprezinta icoane din colectia particulara datand de la sfarsitul secolului al XVIII-lea pana la inceputul secolului XX, care se incadreaza in stilul bizantin, unele cu influente catolice.
MUZEUL SATULUI "Dimitrie Gusti" (Sos. Kiseleff nr. 28-30, tel. 021.317.91.03/int. 143). Expozitia este deschisa pana pe 24 martie, de miercuri pana duminica: 9.00 – 17.00.

PUSTNICU – PADUREA BUCURESTIULUI
Fotografie. Asociatia "Bucurestiul meu drag"
a deschis portile expozitiei de fotografie ce cuprin­de 51 de instantanee surprinse de fotografii iubitori ai urbei de pe malul Dambovitei, in excursia organizata de asociatie in Padurea Pustnicu.
STATIA DE METROU DRISTOR 1. Expozitia este deschisa pana pe 16 martie.

CONTROVERS/CONTROVERSE
Pictura. Personalitati diferite, estetici complementare, dar picturalitati afine sunt puse intr-un dialog efervescent care opune figurativul abstractului. Pentru ambii expozanti, Friedrich Dickgiesser si Cristina Apavaloaie, pictura constituie o sarbatoare, dar si o interogatie continua a mijloacelor de  interpelare a vizibilului.
PALATELE BRÂNCOVENESTI (Str. Valea Parcului nr. 1, Mogosoaia, tel. 021.350.66.19). Expozitia este deschisa pana pe 10 martie.

Cele mai citite

Elena Lasconi promite transparență totală privind cheltuirea banilor Administraţiei Prezidenţiale

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri că, dacă va câştiga alegerile, va face publice toate cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale şi va diminua bugetul acestei...

Liban: Noi explozii după ce au fost detonate și stațiile radio ale Hezbollah

Noi explozii au fost semnalate miercuri în Liban, în urma detonării unor dispozitive de emisie-recepţie folosite de gruparea Hezbollah, la o zi după ce...

Președintele Finlandei cere excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU

Preşedintele Finlandei, Alexander Stubb, a făcut apel la extinderea Consiliului de Securitate al ONU, abolirea sistemului de veto al unui singur stat şi suspendarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă