14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialConcerte si expozitii

Concerte si expozitii

Concerte

"URMA" TEST DRIVE
Trupa "URMA" se reintoarce pe scena noastra pentru a oferi publicului un Test Drive muzical. Inca de la primele aparitii "URMA" s-a impus printr-un sound aparte, stilul muzical al trupei fiind unul acustic, fara a apela la artificii moderne.
THE SILVER CHURCH CLUB (Calea Plevnei nr. 61, parter, tel. 0733.319.026), joi, 29 octombrie, ora 22.00. Pret bilet: 20 lei.

Mihai Iordache
Concert extraordinar de Jazz

Invitat special: Tom Smith – SUA. Mihai Iordache – saxofoane; Tom Smith – trombon; Sorin Romanescu, Eugen Nutescu – chitara; Utu Pascu – bas; Tavi Scurtu – tobe.
GREEN HOURS 22 JAZZ-CAFE (Calea Victoriei nr. 120, tel. 0788.452.485), joi, 29 octombrie, ora 21.00. Pret bilet: 20 lei.

ORCHESTRA SIMFONICA A FILARMONICII "GEORGE ENESCU"
Dirijor: Iosif Ion Prunner
Solist: Catalin Rotaru. Silvestri: Dansuri din Bihor; Koussevitsky: Concert pentru contrabas si orchestra; Dukas: Ucenicul vrajitor; Borodin: dansuri polovtiene; Ravel: Daphnis si Chloe – Suita a doua. Isi da concursul Corul filarmonicii.
ATENEUL ROMÂN – Sala Mare (Str. Franklin nr.1, tel. 021.315.68.75), joi, 29 octombrie, vineri, 30 octombrie, ora 19.00. Pret bilet: 16-40 lei.

Expozitii

URBAN LARSSEN
Casa Scanteii: Fabrica media controlata
Multimedia. Urban Larssen este doctorand si lector asistent in antropologie sociala la Universitatea din Stockholm. In prezent, lucreaza la o teza despre jurnalismul din Romania si conexiunile cu activismul global pentru libertatea de exprimare.
PAVILION UNICREDIT (Sos. Nicolae Titulescu nr.1, tel. 031.103.41.31.). Expozitia este deschisa pana pe 22 noiembrie.

IPOSTAZE MEDIEVALE
Expozitie de arta plastica si decorativa. 55 de artisti plastici isi expun lucrarile intr-o expozitie ce se doreste a fi un semnal care sa atraga atentia asupra valorii inestimabile a zonei istorice a Bucurestiului.
PALATUL VOIEVODAL CURTEA VECHE (Str. Franceza nr. 2-25, langa Hanul lui Manuc si Biserica Bunavestire). Expozitia este deschisa zilnic intre orele 9.00 – 17.00, pana pe 1 noiembrie.

SALONUL NATIONAL DE ARTA DECORATIVA
Arte decorative. Editia a X-a a Salonului National de Arta Decorativa reuneste un numar de 91 de artisti plastici din domeniul artelor decorative: tapiserie, imprimeuri textile, forme artistice decorative din portelan, sticla si metal.
MUZEUL NATIONAL COTROCENI (Bd. Geniului nr. 1, tel. 021.317.31.07). Expozitia este deschisa pana pe 10 ianuarie 2010.

MARCEL BUNEA
"Le ciel bleu de Bucarest"

Pictura. Marcel Bunea, prezinta o serie de zece picturi, un proiect care reprezinta de fapt "o metafora ce identifica prezentul in care traim", dupa cum subliniaza plasticianul Marcel Bunea.
INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN (Aleea Alexandru nr. 38, tel. 031.710.06.78). Expozitia este deschisa pana pe 2 noiembrie.

ADINA NANU
Eleganta bucuresteana

Costume. Expozitia urmareste evolutia hainelor in perioada 1850-2000 prin prezentarea a peste 60 de tinute.
MUZEUL NATIONAL DE ISTORIE A ROMÂNIEI (Calea Victoriei nr. 12, tel. 021.315.82.07). Expozitia este deschisa pana pe 13 noiembrie.

 

Festival de muzica klezmer
Traditie si mondenitate

In perioada 3 – 8 noiembrie se desfasoara in Bucuresti, la Clubul Taranului, primul festival de muzica klezmer din Romania. Proiectul este o initiativa a Forumului Cultural Austriac, fiind sustinut de municipalitatea orasului Viena, Reprezentanta Comisiei Europene la Bucuresti, Centrul Ceh, Institutul Cultural Polonez alte institutii culturale.
Muzica klezmer este, de multa vreme, muzica traditionala a evreilor din estul Europei si, prin aceasta, o mostenire muzicala importanta deoarece se numara printre cele mai vechi. In Romania se stie prea putin despre acest gen de mu­zica, desi in alte tari europene ea renaste, dupa o perioada de tacere. La momentul actual klezmer-ul este redescoperit de generatiile mai tinere si este combinat cu genuri muzicale actuale.
In prima zi de festival, marti, 3 noiembrie, evolueaza Hakeshet Klezmer Band, prima  formatie de muzica evreiasca din Romania, care a fost infiintata in 2005.  A doua zi, miercuri, 4 noiembrie, apartine formatiei Di Naye Kapelye, din Ungaria, fondata in 1994, o formatie care priveste traditia ca pe o alternativa estetica viabila la trendurile zilei. Amanunte despre celelalte zile ale festivalului puteti afla de pe www.klezmer.austriacult-bucuresti.ro.

Festival de muzica klezmer
Hakeshet Klezmer Band
(foto 3), marti, 3 noiembrie, ora 20.00;

Di Naye Kapelye, miercuri, 4 noiembrie, ora 20.00.
MUZEUL TARANULUI ROMÂN – CLUBUL TARANULUI (Sos. Kiseleff nr. 3, tel. 021.317.96.60). Pret bilet: 10 lei.
 

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...
Ultima oră
Pe aceeași temă