26.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialComoara confiscată din Galaţi

Comoara confiscată din Galaţi

Un cetăţean turc este cercetat de poliţişti după ce a comercializat bijuterii din aur inscripţionate cu mărci falsificate.

 

Poliţiştii gălăţeni au confiscat 8 kilograme de bijuterii din aur inscripţionate cu mărci falsificate, în valoare de 4 milioane euro. Valoarea comercială a bijuteriilor era sporită foarte mult de inscripţia potrivit căreia erau produse de firme renumite în domeniu.

„Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Galaţi împreună cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Protecţie a Consumatorilor Galaţi au efectuat un control pe linia respectării legislaţiei privind regimul metalelor preţioase. Cu această ocazie, poliţiştii au constatat că la două puncte de lucru ale unei societăţi de profil se comercializau bijuterii din aur, având aplicate mărci individuale susceptibile de a fi falsificate. Administratorul societăţii comerciale, un cetăţean turc în vârstă de 38 ani, este cercetat sub asepectul săvârşirii infracţiunii de folosire a mărcilor individuale falsificate”, ne-a declarat subcomisar Cristina Tatulici, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi. În total, poliţiştii au ridicat de la cele două magazine, în vederea confiscării, 8.200 grame de bijuterii, în valoare de  1,23 milioane lei. Cele două magazine, din Ţiglina 1 şi de pe strada Siderurgiştilor, fac parte din reţeaua „Milano Gold”.

Pereţi tapetaţi cu aur

Cazul de la Galaţi nu este singura neregulă descoperită de poliţişti în domeniul comerţului cu bijuterii din sud-estul României. Tot în luna octombrie, dar acum patru ani, Serviciul de Investigare a Fraudelor a descins la sediul IFN Master Credit SRL din Constanţa, unde au descoeprit nu mai puţin de 200 de kilograme de bijuterii, ascunse în pereţi. Societatea administra mai multe case de schimb valutar şi de amanet în municipiul Constanţa. Patronul construise spaţii speciale de depozitare pentru bijuterii.

Preţul aurului, în creştere

În ultimele luni, numărul cumpărătorilor de aur a crescut, pe fondul adâncirii crizei financiare. Considerat un refugiu sigur în faţa fluctuaţiilor de curs, aurul devine un plasament interesant şi pentru români. Ţinând cont de aceste fapte, comercianţi cum sunt cel din Galaţi sunt gata să speculeze apetitul cumpărătorilor pentru bijuterii din metal preţios.

Cele mai citite

Volkswagen își revizuiește din nou prognozele anuale din cauza performanțelor slabe și a condițiilor economice dificile

Volkswagen a anunțat vineri o revizuire negativă a previziunilor sale anuale, marcând a doua ajustare în mai puțin de trei luni. Această decizie a...

Ministrul Energiei anunţă măsuri speciale pentru a pregăti reţeaua energetică în faţa condiţiilor meteorologice extreme

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunţat finalizarea unui nou comandament energetic, cu scopul de a pregăti România pentru fenomenele meteorologice extreme prognozate în următoarele...

Antony Blinken acuză din nou China de sprijinirea războiului rus în Ucraina

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a reiterat acuzațiile la adresa Chinei privind susținerea "mașinii de război rusești" în Ucraina, în cadrul unei întâlniri...
Ultima oră
Pe aceeași temă